Borzalmas drónbaleset történt: több ezer madártojás veszett oda

Borzalmas drónbaleset történt: több ezer madártojás veszett oda

MTI
Madártojások ezrei mentek tönkre egy drónbaleset miatt egy fészkelőhelyen egy dél-kaliforniai természetvédelmi területen.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A pompás csér nevű tengeri madarak mintegy 3 ezer, költés alatt álló tojást hagytak el a Huntington Beach-i Bolsa Chica rezervátumban, miután májusban két, illegálisan röptetett drón közül az egyik a területre zuhant. A baleset zajától megijedt madarak ragadozó támadásától tartva magukra hagyták fészkeiket.

Ezekben a napokban, amikor már a tojásból kikelő madárfiókáktól kellene hemzsegnie a San Diegótól 160 kilométerre északra fekvő fészkelőhelynek, most csak tojáshéjdarabok tarkítják a tájat. Melissa Loebl igazgató szerint soha ekkora tojáspusztulás nem történt még a rezervátumban, amely szabadtéri kirándulóhelyként minden korábbinál több, 100 ezer látogatót vonzott tavaly a pandémia miatt.

A sok látogató élénkebb dróntevékenységet, több kutyát és biciklist is hozott magával, holott ezek mind tiltottak a védett területen. Az igazgató szerint főleg a póráz nélküli kutyák jelentenek veszélyt a madarakra, amelyek elhagyhatják a fészküket, ha megzavarják őket. A Bolsa Chica természetvédelmi területen mintegy 800 növény- és állatfaj él tartósan vagy pihen meg vándorlás közben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55