Madarak ezrei lehetnek veszélyben: ezt tedd, ha a fészekből kiesett fiókát találsz

agrarszektor.hu
Ha fészekből kiesett fiókát találunk, akkor ne legyünk restek cselekedni! A szakemberek azt tapasztalják, hogy sokan nem merik megfogni a fiókát, mert attól tartanak, hogy a szülő nem fogja elfogadni utána, illetve otthagyják inkább a csupasz kis fiókát a tűző napon azzal a feltételezéssel, hogy majd jön a szülő, és felviszi a fészekbe - ez azonban nem így van.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A Székesfehérvár-Sukorói Vadmadárkórház arra hívja fel a figyelmet, hogy a madárszülőket nem zavarja, ha ember ért a fiókájukhoz, hiszen nem tudják a hónuk alá kapni és visszavinni a fészekbe a fiókát. Megemlítették azt is, hogy ha még fészekbe való, onnan kipottyant fiókát találtunk, akkor azt meg kell fogni, és nem szabad ott hagyni a tűző napon. A szakemberek azt is kihangsúlyozták, hogy ha megvan a fészek, akkor bizony a fiókát vissza kell tenni oda, és figyelni azt, hogy a szülők mennek-e etetni őt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Felmerülhet a kérdés, hogy mi van akkor, ha nincs meg a fészek: ebben az esetben azonnal gondoskodni kell róla,  mentőhelyre vinni, addig pedig meg kell próbálni etetni is. A szakértők szerint fiókánál nem szabad várni fél-egy napot a megoldással, mert nem lehet tudni, hogy mikor esett ki és mikor kapott utoljára enni. A "babák" nem bítják sokáig élelem nélkük, ezért nagyon gyorsan legyengülnek és elpusztulnak.  A vadmadárkórház munkatársai felhívták a figyelmet arra is, hogy azonnal cselekedni kell, és persze nem szégyen kérdezni, ezért fontos, ha valaki nem tud valamit, kérdezzen, a hozzáértők segíteni fognak. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

EZT OLVASTAD MÁR?