2023. május 28. vasárnap Emil, Csanád

Fontos kérelmet nyújthatnak be a magyar állattartók: csak ők élhetnek a lehetőséggel

agrarszektor.hu
A sertés állatjóléti támogatást azon sertéstartók igényelhetik, akik megfelelnek a rendeletben meghatározott követelményeknek. A támogatási kérelmet 2021. december 15. - december 31. közötti időszakban nyújhatják be azok a sertéstartók, akik megfelelnek a feltételeknek.

Mint ismeretes, a sertés állatjóléti támogatást azon sertéstartók igényelhetik - a vágósertés és tenyészkoca süldő tartása során az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalások ellentételezéseként - akik megfelelnek a 39/2018. (XII. 13.) AM rendeletben meghatározott követelményeknek. (Állataiknak az előírtnál legalább 10%-kal nagyobb férőhely, a tartási rendszerben természetes feltétel, illetve a verekedés, kimarás megelőzéséhez szükséges feltételek, az almozás, valamint megfelelő mikroklíma biztosítása által.)

A támogatási kérelmet 2021. december 15. - december 31. közötti időszakban a jogosult lakóhelye, illetve székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz kell majd benyújtani. A támogatási kérelem kizárólag az ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon az Elektronikus kérelemkezelés - Piaci intézkedések - Nemzeti támogatások - Állatjóléti támogatások - Sertés állatjóléti támogatás - Támogatási kérelem menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be. A támogatási kérelem elektronikus kérelemkitöltő felületének használatához a Felhasználói Kézikönyv és Kitöltési Útmutató - sertés állatjóléti támogatásra vonatkozó támogatási kérelmek elektronikus felületen történő benyújtásához c. dokumentum nyújt segítséget.

Fentiek szerint a NAK kéri minden sertéstartó tagját, hogy ne feledjék el határidőn belül benyújtani a sertés állatjóléti támogatási kérelmet, mert ennek hiányában a 2022. támogatási év egészében elveszítik a támogatási jogosultságot! További információ 88/2021. (XII. 10.) számú Kincstár Közleményben olvasható.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?