2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Óriási segítséget kapnak a magyar állattartók: ezzel mindenki sokat nyerhet

Óriási segítséget kapnak a magyar állattartók: ezzel mindenki sokat nyerhet

agrarszektor.hu
A 2022. január 1-jén átadott utolsó funkciókkal lezárult az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló LABOR rendszer kialakítása és üzembe helyezése. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2021. július 1-jétől több lépcsőben hajtotta végre az ágazat ügyviteli rendszerének átvezetését a digitális térbe. Ezzel megvalósult a modernizációs intézkedések kiemelt célja, azaz jelentősen egyszerűsödött a diagnosztikai vizsgálatok megrendelése, valamint létrejött a hiteles és gyors elektronikus eredményközlés háttere.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

2021. július 1-jén az ASP-re irányuló hatósági vizsgálatokkal indult a LABOR rendszer (https://labor.nebih.gov.hu/) funkcióinak átadása, majd hónapról hónapra, több ütemben nyíltak meg az online vizsgálatmegrendelési és az elektronikus eredményközlési opciók egyéb területeken is - írja a Nébih. Az új, digitális funkciók elsősorban az állatdiagnosztikai szolgáltatásokban érintett állatorvosok és hatósági szakemberek munkáját könnyítik meg, ugyanakkor a fejlesztésből maguk az állattartók is számottevően profitálhatnak, például a közvetlen tájékozódás révén. A "papírmentes" ügyintézésnek köszönhetően gyorsabbá és átláthatóbbá vált az állategészségügyi diagnosztikai tevékenység. Az ésszerű munkaszervezést nagyban segíti a felhasználók rendelkezésére álló meghatalmazási funkció is.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31