Ígéretet kaptak a magyar horgászok: idén visszakapják a kedvelt somogyi tavat

Ígéretet kaptak a magyar horgászok: idén visszakapják a kedvelt somogyi tavat

MTI
Újabb lépés történt Magyarország egyik legjobb adottságokkal rendelkező horgászvize, a Gyékényesi Kavicsbányató ügyében - közölte az Agrárminisztérium (AM) az MTI-vel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A szaktárca és a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) célja, hogy a tó vízterületen legkésőbb a fő horgászidény kezdetére visszaállhasson a halgazdálkodási hasznosítás, átlátható legyen a horgászszervezeti működés, valamint a vízterületet be lehessen vonni a versenysportba és a horgászturisztikai fejlesztésekbe - írták.

A Mohosz a január 26-i közleményében tájékoztatta a horgászokat a tóra vonatkozó haszonbérleti szerződés érvénytelenségéről, valamint a Gyékényes és Környéke Horgász és Szabadidő Egyesület mint a halgazdálkodási vízterület halgazdálkodásra jogosultjának hatósági nyilvántartásból való törléséről. A hatósági értesítéssel egyidejűleg felfüggesztették az állami horgászjegy kiadását, forgalmazását és vásárlását. A horgászszövetség már az értesítés napján felkérte a többségi medertulajdonos, a Dráva-Kavics és Beton Kft. képviselőit, hogy a halgazdálkodással, horgászattal kapcsolatos terveikről egyeztessenek az illetékes tagszövetséggel, mely szervezet a Somogy Megyei Kormányhivatal felkérése alapján a halőrzést is átvette.

A közlemény szerint az érintettek személyes egyeztetésén elhangzott, hogy a tárca és a horgászszövetség célja, hogy legkésőbb a fő horgászidény kezdetére a horgászok birtokba tudják venni a tavat. Ezt követően a tulajdonos jogi képviselője tájékoztatást adott arról, hogy élni kíván az előhaszonbérleti jogával, így - a horgászszövetség hasznosításra vonatkozó hivatalos ajánlata nem került elfogadásra - az Agrárminisztérium pályázati eljárást indít a vízterület hasznosítására.

A tárca és a horgászszövetség felhívja a figyelmet arra, hogy a pályázati eljárás időigénye okán az elkövetkező hetekben nem lehet horgászni a tavon, viszont az állami horgászjegy kiváltását a térségben levő más horgászegyesületek és azok értékesítési pontjai folyamatosan biztosítják, így az érintettek legalább más vizeken tudnak horgászni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?