Rengeteg ilyen madár van ezen a magyar településen: elkezdték kitiltani őket

Rengeteg ilyen madár van ezen a magyar településen: elkezdték kitiltani őket

agrarszektor.hu
Zalaegerszegen kezdetét vette a vetési varjak fészkeinek megsemmisítése. A fészkek eltávolítását először a Dísz téren, a Kossuth utcán és a szalagház mögött álló fákon kezdik.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint 15 telepben közel 300 fészek található. Fontos, hogy a rovarokat, apróbb rágcsálókat, sáskákat, puhatestűeket is fogyasztó, és ezzel a mezőgazdasági területeken az ember számára is hasznosan ténykedő madár viszont védelem alatt áll, eszmei értéke 50 ezer forint egyedenként! A környezetvédelmi hatóság engedélye alapján augusztus közepétől fél éven át lehet eltávolítani a fészkeiket, ez biztosíthatja, hogy olyan helyeken jelenjen meg a madár, ahol hasznos tud lenni - írja az Infostart a Zaol.hu videója alapján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?