Meglepő felfedezés látott napvilágot a madarakkal kapcsolatban: ez durva

Meglepő felfedezés látott napvilágot a madarakkal kapcsolatban: ez durva

agrarszektor.hu
Elképesztő dologra jöttek rá a kutatók: úgy vélik, hogy a madárdal gyógyító hatással lehet a mentális egészségünkre. A King's College London friss kutatásából kiderült, a madarakkal való mindennapos találkozás a depresszióval küzdők, sőt, akár a mentális problémák nélkül élő emberek számára is előnyökkel járhat.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A szakemberek arra utalnak, hogy eredményeik alapján az orvosoknak érdemes lenne a mentális problémákkal küzdők számára a természetbe tett kirándulásokat ajánlania. Ezek a kirándulások megerősítik az emberekben a természetvédelem jelentőségét, valamint a biodiverzitás megőrzésének igényét is megteremtik. A kutatásba bevont 1292 személy madarakkal való találkozását az Urban Mind alkalmazásban rögzítette a tavalyi év folyamán. Az amerikai, európai, kínai, ausztrál és brit részvevőket véletlenszerű időpontokban kérdezték arról, hogy érzik magukat, látnak-e épp fákat vagy hallanak-e madarakat - írja a The Guardian alapján az Infostart.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az eredményekből kiderült, hogy a résztvevőknek jobb volt a lelkiállapota, ha madarakat láttak vagy hallottak. De még azoké is, akiket például depresszióval diagnosztizáltak. A pozitív hatás viszont nem maradt fenn, ha nem találkoztak madarakkal a résztvevők a későbbiekben. A kutatók szerint a madárvilágnak a mentális jólétre gyakorolt lehetséges ok-okozati kapcsolatra utal. Andrea Mechelli, a King's College professzora úgy gondolja, hogy olyan környezetet, különösen a városi környezetet kell teremteni, ahol a madarak jelenléte állandó jellegzetesség. Mint mondta, ahhoz, hogy egészséges madárpopulációnk legyen, növényekre és fákra is szükségünk van. A városainkban az egész ökoszisztémát ápolnunk kell.

Hozzátette, hogy a madarakkal való találkozás pozitív hatása a depressziós emberekre azért jelentős, mert sok olyan beavatkozás, ami az úgynevezett egészséges embereknek segít, nem működik a mentális problémákkal küzdő egyéneknél. Aki pedig depresszióban szenved, nem könnyű rávenni a testmozgásra, arra viszont egyszerűbb, hogy madarak közelébe menjen, ami által mozognak is. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?