Sokkoló hírek érkeztek: megfertőzött a madárinfluenza egy kilencéves kislányt

MTI
A madárinfluenza emberre is átterjedt Ecuadorban: az ország egészségügyi minisztériumának e heti közleménye szerint az első beteg egy kilencéves kislány. Az országban mostanra már több százezer madarat öltek meg, hogy megakadályozzák a járvány továbbterjedését.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Ecuadorban egy hónapja rendeltek el állategészségügyi rendkívüli intézkedéseket a madárinfluenza miatt. Cotopaxi és Bolívar tartományban több százezer madarat öltek meg, hogy megakadályozzák a járvány terjedését.

Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) szerint a madárinfluenza rendkívül ritkán betegít meg embereket. A betegség tünetei lehetnek mérsékeltek, de a fertőzés akár végzetessé is válhat. Az Egyesült Államok, ahol tavaly a madárinfluenza miatt madarak tízmilliói pusztultak el, sokat éppen a járvány megfékezésére öltek le, áprilisban számolt be először arról, hogy emberre is átterjedt a betegség.

Az ecuadori egészségügyi tárca közleményében kiemelte, hogy Bolívar tartományban, ahol a kislány megfertőződött, tovább vizsgálják, hogy nem történik-e újabb megbetegedés, de egyelőre nincs tudomásuk további esetről. A közlemény nem tért ki a kislány állapotára. A minisztérium szerint a gyerek a kórokozót hordozó madarakkal való közvetlen érintkezés útján kapta el a betegséget.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?