Őrület, ami a Velencei-tóban történik: korlátozásokat vezetnek be

Őrület, ami a Velencei-tóban történik: korlátozásokat vezetnek be

agrarszektor.hu
Október 27-én, pénteken keszegtelepítéssel folytatódott a korábban az Agrárminisztérium által, utólagos finanszírozásos rendszerben is támogatásra kerülő őszi Velencei-tavi Visszatelepítési és Állomány-fejlesztési Program. A kihelyezett halfaj zömmel dévérkeszeg volt, köztük jelentős mennyiségű anyahallal - a halasításról a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) Velencei-tavi Kirendeltsége. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Jó hírként közölték, hogy a tervezett 1500-2000 kilogramm helyett nagyobb mennyiségű, összesen 2500 kilogramm keszeg telepítése történt meg. A halak átlagtömege 80 dekagramm körüli volt, szélesebb spektrumban 0,2-1,5 kilogramm között mozgott az egyes példányok tömege. Fontos információ, hogy a keszegtelepítés kapcsán egyelőre nincs meghatározott horgászati korlátozás vagy tilalom érvényben, azonban várható a közeljövőben, elsősorban az anyaállomány védelme érdekében valamilyen szintű korlátozás bevezetése, legkésőbb a 2024. évi horgászrendben - írja a Pecaverzum. Ez nemcsak a keszegállomány, hanem a később kihelyezésre kerülő ragadozófajok fokozottabb védelme érdekében is indokolt lesz - közölte a Mohosz Velencei-tavi Kirendeltsége. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?