Őrület: madarak miatt alakítottak át 1500 négyzetméternyi területet itthon

Őrület: madarak miatt alakítottak át 1500 négyzetméternyi területet itthon

MTI
Támogatók bevonásával, munkagépekkel alakítottak ki 1500 négyzetméternyi költőhelyet a partifecskének a Duna Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán - közölte a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesületet. Tájékoztatásuk szerint a madarak érkezése előtt Ács, Komárom, Lábatlan, Mocsa és Neszmély külterületén hoztak létre kisebb-nagyobb partfalakat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az egyesület felméri a madarak költőhelyét, így a telepek közel 80 százalékáról többéves információkkal rendelkeznek, és a növényekkel benőtt partfalakat újra fészkelésre alkalmas állapotba hozzák. A partifecske a legkisebb hazai fecskefajunk. Védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint. Telepesen fészkel, sokszor több száz párból álló kolóniákat is kialakíthat. Minden évben új költőüregekből álló telepeket létesít, hogy az előző évi fészkekben elszaporodott parazitákat elkerülje. Vonuló madár, a telet Afrikában, a Szaharától délre tölti.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?