Fontos hírt közöltek a madárinfluenzáról: ezt mindenkinek tudnia kell

Fontos hírt közöltek a madárinfluenzáról: ezt mindenkinek tudnia kell

agrarszektor.hu
A madárinfluenza járványügyi helyzet kedvező alakulásának köszönhetően, dr. Pásztor Szabolcs országos főállatorvos visszavonta a baromfik zártan tartására vonatkozó előírást. Azonban továbbra is érvényben marad a zártan etetés és itatás kötelezettsége, valamint a járványvédelmi minimum feltételek betartása.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma április vége óta nem mutatott ki újabb madárinfluenza-fertőzést baromfikban. A járványhelyzet pozitív alakulása miatt az országos főállatorvos június 20-án megjelent, 1/2024. számú határozatában eltörölte a baromfik kötelező zártan tartásának országos előírását. Fontos, hogy a további szabályok érvényben maradnak: az állattartóknak változatlanul be kell tartaniuk a járványvédelmi minimum feltételeket, így minimalizálva annak kockázatát, hogy a madárinfluenza betegség újból megjelenjen hazánkban. Emellett a zártan etetést és itatást előíró rendelkezések sem változnak, valamint a takarmányt is zárt helyen szükséges tárolni - írja a Nébih.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?