2020. július 2. csütörtök Ottó

Hírek - Állat

Fellélegezhetnek a baromfitartók: megmarad az állatjóléti támogatás

2019-ben is lesz baromfi állatjóléti támogatási program, amelyeknek folyósítására a jövő évi költségvetésben több mint 12 milliárd forintot különítettek el. Mivel a 2019-2025 közötti időszak állatjóléti támogatásairól szóló uniós egyeztetések még nem zárultak le, az új program nem január 1-től, hanem később indulhat csak meg.
 
 

Az Agrárminisztérium a baromfiágazat szakmai szervezeteivel egyeztetve 2018 áprilisában kezdeményezte Brüsszelben a jelenlegi baromfi állatjóléti támogatások helyébe lépő új, 2025-ig tartó programot az eddigihez hasonló szakmai tartalommal - írja közleményében a tárca. A 2007 óta működő, nemzeti forrásból finanszírozot baromfi állatjóléti támogatások ez év végén futnak ki, ezért szükségessé vált egy új támogatási program brüsszeli engedélyeztetése.

A 2019-2025 közötti időszakra szóló új támogatási program jóváhagyási eljárásában az Európai Bizottság és Magyarország közötti szakmai egyeztetések még folynak, ezért az új program nem január 1-től indul. Ez egyben azt is jelenti, hogy a támogatási kérelmek beadási időszaka is áttevődik 2019 elejére.

A jövő évre szóló támogatási kérelmeket 2019 elején, új formanyomtatványon lehet majd beadni, amelyről a Magyar Államkincstár ad tájékoztatást. A baromfi állatjóléti támogatások folyósítására a 2019-es költségvetésben több mint 12 milliárd forint áll rendelkezésre, amely meghaladja a korábbi évek keretét - húzza alá a minisztérium.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu