Visszaadnák a településeknek a haszonállat-korlátozás jogát

agrarszektor.hu
A hvg.hu írta meg, hogy már kormánypárti polgármesterek is azon a véleményen vannak: vissza kell adni az önkormányzatoknak azt a jogot, hogy maguk szabhassák meg, településrészenként milyen állatból hányat lehet egy ingatlanon tartani. A turizmus és az egyén szabadsága fontosabb, mint a háztáji.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A parlament 2012-ben döntött úgy, az önkormányzatok nem korlátozhatják az illetékességi területükhöz tartozó ingatlanokon a haszonállatok számát. Korábban erről maguk a települések dönthettek. A képviselők azonban azt remélték, hogy ha megszűnik a tartási korlát, újra felvirágzik háztáji tyúk- és disznótartás. Nem így történt. Az állattartási hajlandóság nemhogy nőtt volna, inkább csökkent a falvakban, sokan felhagytak a termeléssel.

Az ország valamennyi településére érvényes egyenszabály leginkább a turisztikailag felkapott vidéki városokban, mint például Hévízen, Hajdúszoboszlón és Gyulán okoz gondot. Ott ugyanis már egyetlen, a háza kertjéből baromfiudvart, sertéstelepet kialakító gazda is keresztbe tehet a sok család megélhetését szolgáló vendéglátásnak. Ráadásul a jogi út csak akkor vezethet eredményre, ha a panaszosnak sikerül bizonyítania, hogy az állattartó nem megfelelő körülmények között tartja a jószágait. Önmagában azért, mert a disznótartás bűzzel és legyekkel jár, nem lehet szankciót kiszabni. Ezért most már kormánypárti önkormányzatok is szorgalmazzák, hogy ne lehessen a városokban korlátlan számban disznót, tyúkot, tehenet tartani.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?