Veszélyes lehet az erdei séta: erre mindenképp figyelj oda, ha nem akarsz bajt
Komoly veszélybe kerülhetünk, ha ezekre nem figyelünk eléggé oda kirándulás közben.
Komoly veszélybe kerülhetünk, ha ezekre nem figyelünk eléggé oda kirándulás közben.
Az ÖK kutatóinak eredményei szerint a nagy folyók kovaalga-közösségeiben is súlyos károkat okoz a tartós csapadékhiány.
A BLKI kutatói nemzetközi együttműködésben vizsgálták vízi ökoszisztémák átalakulását és regenerációs képességét biológiai inváziót követően.
Az erdőgazdálkodásban is egyre fontosabb szerepet kapnak az éghajlatvédelmi szempontok.
Ezek az európai édesvízi biodiverzitás védelmének legfontosabb szempontjai.
Mától pályázhatnak a méhészek az új méh állatjóléti támogatásra.
Létfontosságú a biológiai sokféleség megőrzése.
A fásítás nem csodaszer az éghajlatváltozásra?
A környezetvédelem alapfeltétele a gazdasági fejlődésnek.
Megújulnak az erdők a Beliczay-szigeten.
Nemzetközi projekt indult a vadon élő beporzók védelmére.
A méhészeti ágazat megsegítését sürgette Nagy István.
A hiányzó nagyragadozókat az embernek kell pótolnia.
A magyar javaslatok fele visszhangra talált az Európai Parlamentben.
Új szemléletre és új technológiákra van szükség a kertészetekben Magyarországon.
A tavasz beköszöntével a vadak is egyre aktívabbak, ami komoly veszélyt jelenthet mind az autós, mind az állat szempontjából.
2023-ban a gyomirtók, a rovarölők és gombaölő szerek voltak a legnépszerűbb növényvédő szerek a magyarok körében.
Az előző évekhez képest drasztikusan csökkent a méz felvásárlási ára Magyarországon, ami nem tett jót a méhészeknek.
Ha nem vigyázunk, Oroszország a jövőben a műtrágya révén gyakorolhat nyomást az Európai Unió mezőgazdaságára.
A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.
Az előző hetekben érkezett lehűlés miatt a helyenként fellépő fagy erőteljes károsodást okozott a növényeinkben.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.