Egyre több ilyen kert van nálunk is: sokan már tudják, megéri belevágni
A konyhakertben történő termelés nemcsak a hagyományok ápolását szolgálja.
A konyhakertben történő termelés nemcsak a hagyományok ápolását szolgálja.
A Magyar Mikológiai Társaság bejelentette, hogy a 2026-os Év Gombája címet a csoportos csiperke (Agaricus bohusii) nyerte el.
A 4. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen a Sauska lett a legeredményesebb magyar borászat.
Kiemelkedő sikert értek el a magyar pezsgők a londoni Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) versenyen.
A Magyar Gasztronómiai Egyesület idén is kiválasztotta Magyarország legminőségibb alapanyagait.
Egy magyar fejlesztésű prémium libamájtermék nyerte el a brit Great Taste Awards 2025 egycsillagos minősítését.
Maximális pontszámot kapott egy magyar bor a brit Jancis Robinsontól és csapatától.
Ezen öt szakember közül fogja valaki megkapni 2025-ben a Borászok Borásza díjat.
2024-ben is átadták az év kiváló magyar méze verseny díjait a Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon.
Idén remekelt a borsodi Sáppusztai Pálinkafőzde a Nemzeti Pálinkakiválóság Programon.
A 2025-ös évre vonatkozó EPR és DRS díjak mértékei nagyrészt változatlanok maradnak, de új díjkódokat vezettek be az üvegcsomagolások esetében.
Összesen 19 érmet szereztek a magyar kézműves sajtkészítők az idei World Cheese Awards-on.
A magyar tájat megörökítő Homoki Nagy István természetfilm-rendezőre emlékezünk.
Szakmai fórummal egybekötött eseményen díjazta a gazdákat a Kukorica Kör Egyesület.
Fehérbor és vörösbor kategóriájában is a balatoni termelők nyerték el a Magyar Bor Nagydíját 2023-ban.
Harmadszor is megkapta az innovációs elismerést a precíziós gazdálkodásra fókuszáló digitális kiadvány.
Érték és Minőség Nagydíjakat kaptak a Haladás Mezőgazdasági Zrt. GoldenBurg termékei.
Fontos pillanathoz érkezett Közép-Európa borpiaca, eljött a különleges szőlőfajták ideje.
Van tér a magyar kis- és középvállalkozások fejlődésére, de versenyképesebbé kell válniuk.
Az AgroVIR Kft. kapta 2023-ban az Agrár Innovációs Díjat a 31. Magyar Innovációs Nagydíj átadó ünnepségén.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Az utóbbi hónapokban már Burgenlandban is felbukkant a myxomatózis, amely az üregi, házi és immár a mezei nyulakat is súlyosan érinti.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.