Rengeteg ilyen halat szállítanak most a boltokba: ezt jó, ha mindenki tudja
Javában tart a karácsony előtti nagyüzem a hortobágyi halgazdaságban, érkeznek a halak az üzletekbe.
Javában tart a karácsony előtti nagyüzem a hortobágyi halgazdaságban, érkeznek a halak az üzletekbe.
Még semmi biztos nem jelenthető ki, de az ünnep előtt még enyhébb napok jöhetnek.
A legtöbb fenyőfajta elérhető földlabdás változatban, de a legkedveltebbek az ezüstfenyő, a lucfenyő és a nordmann fenyő.
Az áremelkedések hatására csökkent a sertéshúsfogyasztás hazánkban, de az ünnepek közeledtével idén is megnőtt a forgalom.
Karácsonyi élelmiszerellátás az egyik főszezonnak az Európai Unióban, a termékpályák felkészülnek a fokozott keresletre.
Tartós élelmiszerek gyűjtése és ingyenkonyhák révén is világszerte segítik a leginkább rászorulókat.
Az örök vitában egy másik alternatíva is felmerül, amely nem csupán hangulatos, hanem környezetbarát választás is.
A hagyományos ízek mellett egyre több különleges ízvilágú szaloncukor színesíti a kínálatot
Az idei évben is biztosított a kiváló minőségű magyar hal a karácsonyi asztalokra.
A KSH adatai rámutatnak, hogy az étkezési mák ára az elmúlt néhány évben jelentősen megemelkedett.
A nehézségek ellenére idén is biztosított a magas minőség a karácsonyi halkínálatban.
A várakozásokkal ellentétben idén nem fog emelkedni az online rendelt karácsonyfák ára.
A karácsonyi szezonra bőséges, jó minőségű halkínálattal készülnek a magyar haltermelők, változatlan árakon.
Idén a ponty és a szürkeharcsa ugyanolyan áron lesz elérhető a piacokon, mint tavaly.
A magyar dió piaca 2006 és 2019 között meredeken felfelé ívelő pályán volt, ezután viszont megtorpant a kereslet.
A karácsonyra érkezett dunai árhullám vasárnap reggel Mohácsnál 808 centiméteres vízállással tetőzött.
Karácsony második napján átlagosan 9,6 Celsius-fokkal volt melegebb az ilyenkor szokásosnál.
200 ezer hektoliter pezsgő készül évente, aminek jellemzően a 75-80 százaléka a magyar piacon kel el.
Azok vannak némileg szerencsésebb helyzetben, akik a magyar vagy a szlovén határ közelében élnek.
Idén sem maradhat le a szilveszteri menüről az év vége sztárélelmiszere, a virsli.
Gyökeresen átalakulhat a vetőmagágazat, ezekre a változásokra alaposan fel kell készülni.
Szabó László, az Agárdi Pálinkafőzde társtulajdonosa szerit jelentősen megnőtt a különböző alkoholos italok alkoholmentes változatai iránti kereslet.
A hatóanyag-kivonások árnyékában egyre jobban előtérbe kerülnek a különböző biológiai megoldások.
Az árérzékenység és az importverseny kihívásai ellenére a hazai élelmiszeripar exportorientációban is látja a fejlődés kulcsát.
Egyes régiókban 2060-ra a 3,0°C-os küszöb átlépése is valószínűsíthető, Közép-Európára is baljós jövő vár.
”Egy újgenerációs mulcsvetőgép a mai klímán egy középgazdaságnak sem luxus, hanem realitás” - Pöttinger Terrasem a szakértő szemével