Újabb rekord: majdnem száz éve nem volt ilyen meleg
Meteorológia: megdőlt a hajnali melegrekord a fővárosban pénteken.
Meteorológia: megdőlt a hajnali melegrekord a fővárosban pénteken.
Szombat hajnalban a hatodik egymást követő napon is megdőlt a melegrekord Budapesten.
Budapest Lágymányos állomáson több, mint egy fokkal volt melegebb a korábbi rekordnál.
A korábbi fővárosi rekordot, 23,4 fokot még 1992-ben mérték a Széchenyi-hegyen.
Az eddigi legmagasabb napi felszíni mediánhőmérsékletet mérték 28,9 Celsius-fokkal a Földközi-tengeren.
A HungaroMet tájékoztatása szerint a legmelegebb és a hetedik legszárazabb volt a július 1901 óta.
A 2007-es abszolút melegrekord megdöntése még várat magára, amihez 41,9 fok fölé kell majd mennünk.
Megdőlhet az abszolút hőmérsékleti rekord Magyarországon, bár kérdéses, hogy jó-e ez nekünk.
Egy 1908-as melegrekordot döntött meg vasárnap a Magyarországon tomboló kánikula.
Már második napja, hogy valahol elérjük a bűvös 40 fokot, a fővárosi rekord is megdőlt.
Nemcsak az országos, de a fővárosi melegrekord is megdőlt július 11-én, csütörtökön.
Gyomaendrődön közel 21 fok volt a hétvégén, ezzel egy 66 éves rekord dőlt meg itthon.
Elképesztő időjárási rekordok dőltek meg fővárosi és országos szinten is januárban.
A kutatók szerint a szélsőséges globális hőmérsékletek valószínűleg 2024-ben is folytatódni fognak.
Folytatódott a rendkívül nyárias időjárás: három melegrekord is megdőlt szombaton.
2023 nyarán rendkívüli módon felgyorsult a klímaváltozás okozta felmelegedés, ami az ősz során tovább folytatódhat.
A tengerfelszín globális hőmérséklete elérte a 20,98 Celsius-fokot, ami a legmagasabb globális havi átlag a mérések kezdete óta.
Július 3. volt az eddigi legforróbb nap a világon a mérések kezdete óta az amerikai meteorológiai szolgálat egyik intézményének adatai szerint.
A 2022/2023-as tél minden idők második legenyhébbje volt Magyarországon, de a csapadékosság tekintetében is az élmezőnyben van.
Megszokottá válhat a szélsőséges időjárás?
Gyökeresen átalakulhat a vetőmagágazat, ezekre a változásokra alaposan fel kell készülni.
Szabó László, az Agárdi Pálinkafőzde társtulajdonosa szerit jelentősen megnőtt a különböző alkoholos italok alkoholmentes változatai iránti kereslet.
A hatóanyag-kivonások árnyékában egyre jobban előtérbe kerülnek a különböző biológiai megoldások.
Az árérzékenység és az importverseny kihívásai ellenére a hazai élelmiszeripar exportorientációban is látja a fejlődés kulcsát.
Egyes régiókban 2060-ra a 3,0°C-os küszöb átlépése is valószínűsíthető, Közép-Európára is baljós jövő vár.
”Egy újgenerációs mulcsvetőgép a mai klímán egy középgazdaságnak sem luxus, hanem realitás” - Pöttinger Terrasem a szakértő szemével