A legkisebb pálinkafőzdék is pályázhatnak támogatásra

agrarszektor.hu
V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár ígéretének megfelelően már a pálinka- és sörfőző mikrovállalkozások is igényelhetnek támogatást az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból (ÚMVP) - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Az államtitkár a június 16-án tartott, a Pálinka jövőképe című országos fórumon jelentette be: a Vidékfejlesztési Minisztérium célja, hogy a sörgyártással és a pálinkafőzéssel foglalkozó mikrovállalkozások is kaphassanak támogatást az ÚMVP-ből. A pálinkafőzés így nemcsak a hagyományok őrzését szolgálja, de munkahelyeket is teremt. Már megjelent a rendeletmódosítás, mely szerint szőlő- és gyümölcsboron kívül mindenféle ital gyártása támogatható.

További változás, hogy bár motorral hajtott járművek beszerzésére, forgalmazására továbbra sem lehet forrást igényelni, tárolásra, javításra már lehet támogatást kérni. A módosításnak köszönhetően például az autószerelő műhelyek is benyújthatják pályázatukat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz július 15-ig.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?