A legkisebb pálinkafőzdék is pályázhatnak támogatásra

agrarszektor.hu
V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár ígéretének megfelelően már a pálinka- és sörfőző mikrovállalkozások is igényelhetnek támogatást az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból (ÚMVP) - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az államtitkár a június 16-án tartott, a Pálinka jövőképe című országos fórumon jelentette be: a Vidékfejlesztési Minisztérium célja, hogy a sörgyártással és a pálinkafőzéssel foglalkozó mikrovállalkozások is kaphassanak támogatást az ÚMVP-ből. A pálinkafőzés így nemcsak a hagyományok őrzését szolgálja, de munkahelyeket is teremt. Már megjelent a rendeletmódosítás, mely szerint szőlő- és gyümölcsboron kívül mindenféle ital gyártása támogatható.

További változás, hogy bár motorral hajtott járművek beszerzésére, forgalmazására továbbra sem lehet forrást igényelni, tárolásra, javításra már lehet támogatást kérni. A módosításnak köszönhetően például az autószerelő műhelyek is benyújthatják pályázatukat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz július 15-ig.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03