A legkisebb pálinkafőzdék is pályázhatnak támogatásra

agrarszektor.hu
V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár ígéretének megfelelően már a pálinka- és sörfőző mikrovállalkozások is igényelhetnek támogatást az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból (ÚMVP) - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az államtitkár a június 16-án tartott, a Pálinka jövőképe című országos fórumon jelentette be: a Vidékfejlesztési Minisztérium célja, hogy a sörgyártással és a pálinkafőzéssel foglalkozó mikrovállalkozások is kaphassanak támogatást az ÚMVP-ből. A pálinkafőzés így nemcsak a hagyományok őrzését szolgálja, de munkahelyeket is teremt. Már megjelent a rendeletmódosítás, mely szerint szőlő- és gyümölcsboron kívül mindenféle ital gyártása támogatható.

További változás, hogy bár motorral hajtott járművek beszerzésére, forgalmazására továbbra sem lehet forrást igényelni, tárolásra, javításra már lehet támogatást kérni. A módosításnak köszönhetően például az autószerelő műhelyek is benyújthatják pályázatukat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz július 15-ig.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?