Feloldották az országos tűzgyújtási tilalmat

agrarszektor.hu
Megszűnt a tűzgyújtási tilalom az erdőkre valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területekre - adta hírül a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A szaktárca kedden tartott tájékoztatója szerint október 24-i hatállyal feloldották az augusztus második felében elrendelt általános tilalmat, így mostantól az országban sehol nem tilos a tűzgyújtás - írja a magyarorszagon.hu.

Ennek ellenére a közlemény hangsúlyozza, hogy továbbra is kizárólag a szélcsendes, arra kijelölt és kiépített tűzgyújtó helyeken megengedett a tűzrakás. A tüzet tilos továbbá felügyelet nélkül hagyni, távozás előtt pedig mindig gondosan el kell oltani.

Mivel avarégetési szezon van, a tárca felhívta a telektulajdonosok figyelmét, hogy gaz és avar égetésekor fokozottan figyeljenek, mert a tűz gyorsan terjedhet, és elérheti a lakott területeket is.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?