Kezdhetnek örülni a magyar tejtermelők

agrarszektor.hu
2,6 százalékkal csökkentek idén januárban a mezőgazdasági termelői árak az előző év azonos időszakához viszonyítva, ami a növényi termékek árának 8,9 százalékos csökkenéséből, illetve az élő állatok és állati termékek árának 9,6 százalékos növekedéséből tevődik össze. A tej felvásárlási ára viszont növekedett, és elérte a 2015 januárjában mért szintet.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a következő változásokat regisztrálta 2017 januárjában 2016 januárjához képest:

- A gabonafélék ára 13%-kal csökkent.
- A gyümölcsök ára 3,9, a zöldségféléké 3,6, a burgonyáé 8,8%-kal csökkent.
- Az élő állatok termelőiár-szintje 8,4, az állati termékeké 12%-kal emelkedett.
- A tej felvásárlási ára 2016. július óta emelkedik, 2017 januárjában 94 forint/liter volt.
- A vágóbaromfi ára 2,1%-kal csökkent egy év alatt.
- A vágósertés ára 27%-kal nőtt. A felvásárlási ár 2016. szeptemberig emelkedett, azóta 377 és 415 forint/kilogramm között ingadozott.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. alkalommal az idei év végén
Budapest Economic Forum 2022
Jön a legjelentősebb hazai makrogazdasági konferencia
Portfolio Future of Finance 2022
Új konferencia a teljes magyar pénzügyi szektor számára
EZT OLVASTAD MÁR?