2022. augusztus 16. kedd Ábrahám

Páholyból nézhetik a napfogyatkozást az amerikai gazdák

agrarszektor.hu
A mezőgazdasági jellegű városokban élők láthatják legtisztábban a mai teljes napfogyatkozást az Amerikai Egyesült Államokban. A nagyobb városoktól messzebb lévő tanyák, farmok ki is használják, hogy mentesek a fényszennyezettségtől, és több napos fesztiválokat is rendeznek az esemény tiszteletére.

Teljes napfogyatkozás lesz augusztus 21-én az Egyesült Államok területén. Ottani idő szerint reggel 9 óra 5 perckor - magyarországi idő szerint 17 óra 5 perckor - kezdődik majd a ritka jelenség. Tizenhárom államban látható majd az esemény, és mintegy 2 percig tart majd.

Számos mezőgazdasági jellegű városban hatalmas izgalmakat váltott ki a teljes napfogyatkozás. Ravenna és Nebraska települések például négynapos "teljes napfogyatkozás fesztivált" rendeznek, ahol a NASA űrhajósai és mérnökei oktatási programokat tartanak majd, lesz zenés fesztivál, felvonulás, kézműves vásár és vezetett napfogyatkozás-megfigyelés is.

Az 1373 lakosú Ravennában arra számítanak, hogy több, mint 15 ezer embert vonz majd a fesztivál hozzájuk - mondta az esemény egyik koordinátora az agriculture-com-nak. Ezen kivül számos mezőgazdasági vállalkozás olyan építményeket állított fel, amelyek révén jobban lehet majd látni a napfogyatkozást.

Nyilvánvaló, hogy a farmerek és a gazdák vannak a legjobb helyzetben ahhoz, hogy megnézzhessék a teljes napfogyatkozást. A tanyák, a mezők és a legelők ugyanis távol esnek a városok fényeitől és a fényszennyezett helyektől is. Ezért is látogatnak ide sokan, amit a farmerek és gazdák ki is használnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Portfolio Future of Finance 2022
Valami másik kis szöveg
EZT OLVASTAD MÁR?