Páholyból nézhetik a napfogyatkozást az amerikai gazdák

agrarszektor.hu
A mezőgazdasági jellegű városokban élők láthatják legtisztábban a mai teljes napfogyatkozást az Amerikai Egyesült Államokban. A nagyobb városoktól messzebb lévő tanyák, farmok ki is használják, hogy mentesek a fényszennyezettségtől, és több napos fesztiválokat is rendeznek az esemény tiszteletére.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Teljes napfogyatkozás lesz augusztus 21-én az Egyesült Államok területén. Ottani idő szerint reggel 9 óra 5 perckor - magyarországi idő szerint 17 óra 5 perckor - kezdődik majd a ritka jelenség. Tizenhárom államban látható majd az esemény, és mintegy 2 percig tart majd.

Számos mezőgazdasági jellegű városban hatalmas izgalmakat váltott ki a teljes napfogyatkozás. Ravenna és Nebraska települések például négynapos "teljes napfogyatkozás fesztivált" rendeznek, ahol a NASA űrhajósai és mérnökei oktatási programokat tartanak majd, lesz zenés fesztivál, felvonulás, kézműves vásár és vezetett napfogyatkozás-megfigyelés is.

Az 1373 lakosú Ravennában arra számítanak, hogy több, mint 15 ezer embert vonz majd a fesztivál hozzájuk - mondta az esemény egyik koordinátora az agriculture-com-nak. Ezen kivül számos mezőgazdasági vállalkozás olyan építményeket állított fel, amelyek révén jobban lehet majd látni a napfogyatkozást.

Nyilvánvaló, hogy a farmerek és a gazdák vannak a legjobb helyzetben ahhoz, hogy megnézzhessék a teljes napfogyatkozást. A tanyák, a mezők és a legelők ugyanis távol esnek a városok fényeitől és a fényszennyezett helyektől is. Ezért is látogatnak ide sokan, amit a farmerek és gazdák ki is használnak.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?