Vezetőváltás a második legnagyobb hazai tejfeldolgozó cég élén

Vezetőváltás a második legnagyobb hazai tejfeldolgozó cég élén

agrarszektor.hu
Április 20-tól Pusztai József tölti be a hazai tejpiacon meghatározó székesfehérvári Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatói posztját. Az új vezető Rózsás Mónikát váltotta a cég élén.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Új ügyvezető irányítja április 20-tól Magyarország egyik legnagyobb tejfeldolgozó vállalatát, a székesfehérvári Alföldi Tej Kft.-t - tudta meg az Agrárszektor. A tejtermelők tulajdonában lévő társaság vezetését Pusztai József vette át, aki korábban a papíriparban érdekelt szolnoki Antalis Hungary Kft.-nél is dolgozott.

A társaság egyelőre nem közölt részleteket a vezetőváltással kapcsolatban. Pusztai József Rózsás Mónikát váltotta a cég élén, aki 2018-tól töltötte be a vállalat ügyvezetői igazgatói posztját.

Az Alföldi Tej Kft. 2005-ben vásárolta meg a csődbejutott olasz Parmalat székesfehérvári üzemét, ma pedig két telephelyen - Székesfehérváron és Debrecenben - a hazai tejipari vállalatokhoz kerülő országos tejtermelés mintegy 25 százalékát dolgozza fel. A legutolsó cégnyilvántartási adatok szerint a társaság 2020-ban mintegy 55,5 milliárd forint árbevételt ért el, és ezzel a piac második helyét foglalta el a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Szegedi Sole-Mizo Zrt. mögött, amely két éve több mint 82 milliárd forint forgalmat bonyolított le.

A Sole-Mizo Zrt. termékportfóliójában ugyanakkor több a nagyobb értéket képviselő tejdesszert, és ez az árbevételben is megmutatkozik. A felvásárolt tejmennyiségeket tekintve ágazati információk szerint a két vállalat között kisebb a különbség annál, mint amekkorát az árbevételi adatok tükröznek.

Címlapkép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?