2022. július 3. vasárnap Kornél, Soma

Hírek - Élelmiszer

Elégedettek a döntéssel - Zárolták a veszélyes borokat

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) szerint a Földművelésügyi Minisztérium (FM) megalapozott döntést hozott, amikor elrendelte egyes import borok zárolását - közölte a köztesület hétfőn az MTI-vel. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter szombaton jelentette be, hogy elrendelte 50 ezer hektoliter olasz bor zárolását, miután három, Magyarországra szállító exportőr is érintett volt az Olaszországban felderített jövedéki visszaélésekben.
 
 

Elrendelte 50 ezer hektoliter olasz bor zárolását a földművelésügyi miniszter, miután három Magyarországra is szállító exportőrről is kiderült, hogy érintettek az Olaszországban felderített jövedéki visszaélésekben. A HNT még korábban az olasz sajtóból értesült arról, hogy zárolták a Cantine Brusa borászat készleteit és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak ellene.

A borászat több magyar importőr beszállítója is, ezért a HNT felkérte az illetékes hatóságokat, hogy a már forgalomba hozott, vagy tárolt tételeket fokozottan ellenőrizzék, illetve vonják vissza az esetlegesen már kiszállított, veszélyes orokat. A zárlatban érintett mintegy 50 ezer hektoliter olasz, a gyanú szerint cukrozott, hamisított bort a magyar fogyasztók védelme miatt azonnali hatállyal le is vették az üzletek polcairól.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben