Döbbenetes hírek jöttek a borról itthon: színt vallottak a magyar pincészetek
A bortermelők a növekvő költségek ellenére csak mérsékelt áremelést tudtak érvényesíteni.
A bortermelők a növekvő költségek ellenére csak mérsékelt áremelést tudtak érvényesíteni.
Szakmai kampány fókuszában a talaj, mint a terroir egy eleme és annak összetett hatása.
A hosszútávú stratégiai együttműködést egyik fő célja a kulturált borfogyasztás népszerűsítése az egyetemeken.
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szerint jelentős költségnövekedést okozott a magyar borászoknak az EPR és a DRS rendszerek bevezetése.
Nagy István szerint a borászokat a magyar agrárium "elöljárói", tevékenységük évekkel előre jelzi az európai mezőgazdaságra váró kihívásokat, és mutatja a megoldási lehetőségeket.
Bevezetésre kerül a digitális tápértékjelölési rendszer a magyar borászati termékek esetében.
A borászatok fennmaradása csak úgy biztosítható, ha a borok polci árának emelkedése a borászatok és rajtuk keresztül a szőlőtermelők jövedelmezőségének növelését szolgálja.
Az új hulladékgazdálkodási szabályozás komoly negatív hatással lehet a magyar szőlő- borágazatra.
A szakmabeliek úgy vélik, hogy az idei szüret után sokan felhagynak majd a szőlőtermesztéssel.
Idén is folytatódik a kiemelt szüreti ellenőrzés a szőlőtermelők védelme érdekében.
Nemcsak Európában, de Magyarországon is beragadtak a pincékbe a vörösborok tavaly óta.
Az egyablakos ügyintézés a HNT által felügyelt informatikai rendszeren keresztül, a hegybírók közreműködésével valósul meg.
Több száz milliárd forint vár idén a magyar mezőgazdaságra, csak pályázni kell rá.
A hatékonyságon és a megújuláson múlik a magyar bor jövője.
Megnyílt a Sirha Budapest Nemzetközi élelmiszeripari szakkiállítás.
Elengedhetetlen a bor nagykereskedelmi és piaci árának emelése.
Árat emelnének a borászok, hogy ne dőljön be az ágazat.
Idén is megkezdődött az átfogó szüreti mustfok ellenőrzés.
Júniusban a borászok számára is megnyílnak az újabb fejlesztési lehetőségek.
A kampány céljai közt szerepel a szabadság élményének közös megélése is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.