Egykezes láncfűrész

Az egykezes láncfűrész a vastagabb ágak, gallyak levágására, illetve kisebb átmérőjű ágak feldarabolására alkalmas eszköz. Szokták gallyazó láncfűrésznek is nevezni.

Az egykezes láncfűrész alkalmas vastagabb és vékonyabb gallyak, ágak levágására, illetve ezek feldarabolására. Noha egy kézzel is lehet őket üzemeltetni, a gépek kialakítása lehetővé teszi a kétkezes ráfogást is, ami extra stabilitást és nagyobb nyomóerő-kifejtést tesz lehetővé a gép kezelője számára. Ezek szinte már csak benzines és akkumulátoros kivitelben léteznek. Az akkumulátoros változatok jellemzően rövidebb üzemidejűek a benzinesek változatokhoz képest. Ezek általában nagyobb teljesítményűek is, a kezeléséhez viszont megfelelő tapasztalt szükséges. Mint minden kerti szerszám, a láncfűrész is igényel karbantartást, a legfontosabb és munkát leginkább befolyásoló művelet a láncfűrész élezése.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.