2023. március 23. csütörtök Emőke

JCB

A brit JCB elsősorban a markolóiról és kotrógépeiről ismert, de a gyártó mezőgazdasági gépekkel is foglalkozik. Gépeik az iparban megszokott sárga-fekete színűek.

A JCB egy 1945-ös alapítású brit cég, amely építőipari, mezőgazdasági, hulladékkezelési és bontási berendezéseket gyárt. A cég székhelye az angliai Staffordshire-béli Rocesterben található. A vállalkozás által gyártott mezőgazdasági gépek között megtalálhatók a traktorok, a rakodók és teleszkópos rakodók, a villás targoncák, valamint a csuklós billenőkocsik is. A JCB 1991 óta gyártja az egyedülálló Fastrac traktorokat. Ezek a világ leggyorsabb sorozatgyártású traktorai, valamint teljes első és hátsó felfüggesztéssel rendelkeznek. A jelenlegi sorozat az egyik legtermelékenyebb, legsokoldalúbb, legkényelmesebb és legbiztonságosabb traktorsorozat a piacon.

A cég által gyártott traktorok 178-348 lóerő közötti teljesítményre képesek, valamint akár 70 km/h-val is képesek közlekedni az utakon. A JCB teleszkópos rakodói akár 4100 kg-ot is képesek felemelni.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán