Metszőolló

A gyümölcstermesztés és a kertápolás egyik legalapvetőbb tevékenysége a metszés. Erre több szerszám is alkalmas, de közülük a metszőolló az, ami senki készletéből nem hiányozhat.

A gyümölcstermesztési munkák között alapvetőnek számító növényápolási tevékenység a metszés. A vékonyabb ágak, gallyak, valamint az évelő virágok, gyümölcsfák, elvirágzott növények rendszeres levágása, illetve a cserjék hosszú, elágazó ágainak leválasztása serkenti a növények fejlődését, megszépítve ezzel az udvarokat és a kerteket. A gyümölcstermesztés eredményességét nemcsak az határozza meg nagymértékben, hogy ezt a kritikus műveletet mikor végzik el, legalább ennyire fontos az is, hogy hogyan végzik el a metszést. Ennek a tevékenységnek az egyik legalapvetőbb eszköze a metszőolló. A szakértők szerint a friss ágak, gallyak vágásához mellévágó pengék, az elhalt növényi részek eltávolításához a rávágó pengék, a vastagabb ágak, gallyak esetén pedig kerti ollót kell használni. A hagyományos kézi metszőollókon kívül léteznek elektromos, elektromos akkumulátoros és pneumatikus metszőollók is.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.