Önjáró permetező

Az önjáró permetező olyan növényvédelmi gép, amely önálló motorral és vezérléssel rendelkezik, üzemeltetéséhez nincs szükség traktor használatára.

Az önjáró permetező egy külön kategóriát képez a mezőgazdasági és a növényvédelmi gépek körében. Ezek jellemzően olyan nagy teljesítményű permetezőgépek, amelyek saját motorral és vezérléssel rendelkeznek, így önállóan is képesek munkavégzésre a földeken. Mivel ezek általában a drágább árkategóriájú gépek közé tartoznak, ezért elsősorban a nagyobb gazdaságokban használják őket. Ennek a másik oka, hogy az önjáró permetező hatékonyságát a nagyobb méretű parcellák növényvédelmi munkái során lehet ténylegesen kihasználni.

Az önjáró permetezőgépek tartályméretüket tekintve általában az 500-5000 literes tartományban mozognak, munkaszélességüket tekintve igen hosszú, akár a 20-30 métert meghaladó modellek is elérhetőek a piacon. Az önjáró permetezőgépek nemcsak a növényvédő szerek, de bizonyos műtrágyák kijuttatására is alkalmasak lehetnek.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.