Önjáró permetező

Az önjáró permetező olyan növényvédelmi gép, amely önálló motorral és vezérléssel rendelkezik, üzemeltetéséhez nincs szükség traktor használatára.

Az önjáró permetező egy külön kategóriát képez a mezőgazdasági és a növényvédelmi gépek körében. Ezek jellemzően olyan nagy teljesítményű permetezőgépek, amelyek saját motorral és vezérléssel rendelkeznek, így önállóan is képesek munkavégzésre a földeken. Mivel ezek általában a drágább árkategóriájú gépek közé tartoznak, ezért elsősorban a nagyobb gazdaságokban használják őket. Ennek a másik oka, hogy az önjáró permetező hatékonyságát a nagyobb méretű parcellák növényvédelmi munkái során lehet ténylegesen kihasználni.

Az önjáró permetezőgépek tartályméretüket tekintve általában az 500-5000 literes tartományban mozognak, munkaszélességüket tekintve igen hosszú, akár a 20-30 métert meghaladó modellek is elérhetőek a piacon. Az önjáró permetezőgépek nemcsak a növényvédő szerek, de bizonyos műtrágyák kijuttatására is alkalmasak lehetnek.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.