Rázógép

A rázógép a különféle gyümölcsök gépesített betakarítására szolgáló gép. Célja a gyümölcsök lerázása a fáról, hogy a betakarítás már a földről történjen.

A rázógépeket a különféle gyümölcsök gépesített betakarítására használják az ültetvényeken. A gép a fákról szó szerint lerázza a gyümölcsöket, amelyeket ezek után már csak fel kell szedni a földről. A rázógép használata nem minden gyümölcstípus és felhasználási cél esetében célszerű. Ugyanakkor az ipari felhasználásra szánt gyümölcsöknél ez a megközelítés jóval hatékonyabbá teheti a gyümölcsök szüretelését. Ezeket a gépeket használják például a cseresznye, meggy, szilva és ipari alma betakarítása során, a csonthéjas termények esetében pedig a lehető legjobb megoldást jelentik a termés hatékony és gyors betakarítására. A ponyvás gyümölcsrázó gépek alkalmazásánál egy kifeszíthető ponyva segíti a lerázott gyümölcsök összegyűjtését, illetve tisztán tartását. Léteznek függesztett és vontatott kivitelű gyümölcsrázó berendezések is, közös pontot jelent ugyanakkor, hogy alkalmazásuk egyaránt traktor segítségével történhet.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.