2023. március 23. csütörtök Emőke

Nehéz eladni a telkeket

agrarszektor.hu
Csongrád megyében gyakorlatilag eladhatatlanok a földek a belvíz miatt, ha még is sikerül vevőt találni rájuk akkor is csak 40-50%-kal olcsóbban értékesíthetők. A tanyák közül is csak azokat lehet eladni, melyek könnyen megközelíthetők, és téglából épültek.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Függetlenül attól, hogy többen szeretnének földet vásárolni, mint amennyi jelenleg elérhető a piacon, komolyan meg kell fontolnia annak, aki értékesíteni akarja belvizes területeit, hiszen komoly veszélye van annak, hogy számára kedvezőtlen lesz a végkifejlett. A föld ára gyakorlatilag egyforma az egész megyében, nagyjából 800 ezer és 1 millió forint közé tehető. Ezzel szemben a belvizes tanyák gyakorlatilag értékesíthetetlenek.

A rossz műszaki állapotú, illetve régebbi építésű tanyákat szinte lehetetlenség gazdaságosan értékesíteni, függetlenül attól a ténytől, hogy rengeteg fővárosi szeretne befektetés szerűen ingatlanhoz jutni a környéken. Az árak 7-8 millió között vannak, ez attól is függ, mennyi földterület jár az épületekhez - mondta a Délmagyarnak Csanádi Kata, az Otthon Centrum szegedi irodavezetője.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. március 23. 15:09