Szippantókocsi

A szippantókocsi, avagy tartálykocsi a folyékony anyagok szállítására kifejlesztett gép. Ezeket használják folyékony műtrágyák, víz, szerves hígtrágya, stb. mozgatására.

Ebben a kategóriában elsősorban a folyékony anyagok szállítására specializált pótkocsik találhatóak. A szippantókat és a különféle tartálykocsikat széles körben használják a mezőgazdaságban is, hiszen sokféle folyékony halmazállapotú anyag szállítására alkalmasak, mint például a folyékony (mű)trágyák, a víz, a szerves hígtrágya, a gázolaj és más hasonló anyagok.

Léteznek teljes értékű pótkocsi és félpótkocsi kiépítettségű szippantók, és tartálykocsik. A tartályok térfogata igen széles skálán mozog: a néhány köbmétertől akár a tíz-tizenöt köbmétert is meghaladó befogadó kapacitásig jóformán mindenféle modell megtalálható. Az anyagukat és korrozióálló bevonatukat tekintve a horganyzott, festett és saválló anyagból készült modellek a leginkább elterjedtek.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.