2023. március 23. csütörtök Emőke

Drágul a föld

agrarszektor.hu
A földpiac szempontjából eseménydús elmúlt évben a különböző történések érezhetően feljebb srófolták a földárakat a Napi Gazdaság információi szerint.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az FHB legfrissebb földárindexe szerint a tavalyi 576 ezer forintos hektáronkénti átlagár 601 ezer forintra emelkedett, Közép-Magyarországon pedig elérte a 780 ezer forintot.

A területi adottságoktól is függő különbségek jelentősek: az átlagosnál jóval olcsóbban lehet például legelőt venni, a gyümölcsösök, a szőlők és a korszerű, új mezőgazdasági létesítményekkel együtt kínált területek ára viszont az átlagnál jobban nőtt, különösen a nyugat-dunántúli régióban. Vas és Győr-Moson-Sopron megyében egy hektárnyi termőre fordult barackosért vagy dióültetvényért már 1,8−2 millió forintot is adnak, még értékesebbek az öntözhető, nem fagyveszélyes területen lévő ültetvények.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. március 23. 15:09