2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Kinek lenne ez jó? - Korlátoznák a földbérleti díjakat

MTI
A földhaszonbérleti díjak alsó és felső mértékének jogszabályban való szabályozását kezdeményezi a kormánypárti frakcióban politizáló kisgazda parlamenti csoport.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az új földforgalmi törvény hatályba lépése utáni földpiaci viszonyokról, az új szabályozás következményeiről is szó lesz a portfolio.hu-agrarszektor.hu kétnapos decemberi agrárkonferenciáján, ahol válaszokat kaphat a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire is. Jelentkezzen most!

Turi-Kovács Béla fideszes országgyűlési képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke szerint Magyarországon mintegy kétmillió földtulajdonos van, ebből közel másfél millióan haszonbérlet útján hasznosítják elsősorban a kárpótlás során visszakapott földtulajdonukat.

A haszonbérleti díjak azonban az ország különböző pontjain igen nagy eltérést mutatnak, sok helyen irreálisan alacsony, máshol viszont a gazdálkodás jövedelmezőségét veszélyeztető mértékű a szerződésben kikötött díj. Turi-Kovács Béla az MTI-hez eljuttatott közleményében különösen ellentmondásosnak tartja, hogy a szerződések egy részében a termőföld aranykorona-értéke szabja meg a haszonbérleti díj mértékét. A terület alapú támogatásnak nincs köze az egyébként ma már irreális aranykorona-értékhez.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31