2021. december 6. hétfő Miklós

Hírek - Föld

Két éve nem látott áremelkedés az USA földpiacán

Az Egyesült Államok termőföld piacán két éve nem tapasztalt áremelkedés következett be, ami szakértők szerint továbbra is folytatódni fog, annak ellenére, hogy egyre több tulajdonos kínálja eladásra ingatlanát, egy várható adómódosulástól tartva.
 
 

Júliustól szeptemberig mintegy 10 százalékkal emelkedtek a földárak az USA középnyugati részén, amely 2008 óta a legnagyobb emelkedés – derül ki az amerikai jegybank (FED) adataiból.

A FED kutatása szerint a gabonaárak emelkedése a földpiacon is további áremelkedéshez vezethet: a megkérdezett szakértők 49 százaléka erre számít, és mindössze 3 százalék vár árcsökkenést.

Az egyre emelkedő földárak mellett az év végén lejáró, nyereségadóra vonatkozó kedvezmények is arra engednek következtetni, hogy emelkedni fog a földpiaci tranzakciók száma, elsősorban a kínálati oldal nyomására.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó