2019. október 15. kedd Teréz

Hírek - Föld

Senkit nem kímélt az iszap

304 jegyzőkönyv készült azokról az elhullott haszonállatokról, illetve konyhakertekben keletkezett károkról, melyeket a vörösiszap rongált meg – közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A kár meghaladja a 105 millió forintot.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az OKF hozzátette, hogy szerdán kezdtek bele ismét ezen területek talajjavításába, mindeddig közel 78 hektáron juttattak ki talajkondicionáló készítményeket, és azt 16 hektáron már be is forgatták a talajba.

Kedden összesen 7580 köbméter szennyezett anyagot szállítottak, az ajkai timföldgyár területén kijelölt lerakóhelyre. Fontos, hogy a szennyezés által sújtott felszíneken a vizek minősége megfelelő, ráadásul az ÁNTSZ adatai szerint az ivóvíz is biztonsággal fogyasztható.

A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. Ajka melletti iszaptározójának gátja tavaly október 4-én szakadt át. Így közel egymillió köbméternyi vörösiszap ömlött ki, az áradás három települést, Devecsert, Kolontárt és Somlóvásárhelyt öntött el. A katasztrófa következtében tízen vesztették életüket.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu