2020. május 26. kedd Fülöp, Evelin

Hírek - Föld

Senkit nem kímélt az iszap

304 jegyzőkönyv készült azokról az elhullott haszonállatokról, illetve konyhakertekben keletkezett károkról, melyeket a vörösiszap rongált meg – közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A kár meghaladja a 105 millió forintot.
 
 

Az OKF hozzátette, hogy szerdán kezdtek bele ismét ezen területek talajjavításába, mindeddig közel 78 hektáron juttattak ki talajkondicionáló készítményeket, és azt 16 hektáron már be is forgatták a talajba.

Kedden összesen 7580 köbméter szennyezett anyagot szállítottak, az ajkai timföldgyár területén kijelölt lerakóhelyre. Fontos, hogy a szennyezés által sújtott felszíneken a vizek minősége megfelelő, ráadásul az ÁNTSZ adatai szerint az ivóvíz is biztonsággal fogyasztható.

A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. Ajka melletti iszaptározójának gátja tavaly október 4-én szakadt át. Így közel egymillió köbméternyi vörösiszap ömlött ki, az áradás három települést, Devecsert, Kolontárt és Somlóvásárhelyt öntött el. A katasztrófa következtében tízen vesztették életüket.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu