Figyelem: hónap végéig pályázható az őshonos állatok támogatása!

agrarszektor.hu
Már feladhatók a postára azok a kifizetési kérelmek, melyek a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzésének támogatására vonatkoznak. Az érintetteknek erre február 28-ig van lehetőségük.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

2011. február 1-28. között kifizetési kérelmet nyújthatnak be a gazdálkodók a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére nyújtandó támogatás kifizetésének igénylésére - olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.

Ennek alapján azok jogosultak támogatás kifizetést kérni, akik támogatási kérelemnek helyt adó, vagy részben helyt adó határozattal rendelkeznek. A kérelmet papír alapon, a lakóhely/székhely szerint illetékes MVH megyei kirendeltséghez kell postai úton eljuttatni.

Az MVH személyre szóló kérelemcsomagot postáz ki az ügyfelek részére. Ha valaki nem kap ilyen dokumentumcsomagot, akkor a kifizetési kérelmet az MVH közlemény 1.sz. mellékletét képező nyomtatványon (Főlap) nyújthatja be.

Amennyiben a névre szóló kérelmen nem szereplő, a támogatási feltételek és a jóváhagyó/részben jóváhagyó támogatási határozat alapján elfogadható egyed/törzsállomány után is szeretne az ügyfél kifizetést igényelni, akkor ezekre az állatokra/állományokra a 4. sz. mellékletet képező kiegészítő betétlapon nyújtható be kérelem a névre szóló kérelemmel egyidejűleg.

Az MVH a kérelem módosításaként kezeli a később - de benyújtási időszakon belül - beküldött, nem névre szóló kérelmeket. Erre a benyújtási határidőn belül van lehetőség, s az MVH az utolsóként benyújtott kérelmet veszi figyelembe.

Ha a kifizetési kérelem az aktuális állatállománynál kevesebb állatra vonatkozik, akkor ez az állomány csökkentésének minősül, az erre igénybe vett támogatás jogosulatlan. Ha a csökkentés után maradó állatállomány létszám nem éri el a minimálisan támogatható célprogramonkénti állatlétszámot, akkor a támogatásra jogosultat az érintett célprogramból kizárják és köteles a már igénybe vett támogatási összeget a szabályok szerint visszafizetni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?