Figyelem: hónap végéig pályázható az őshonos állatok támogatása!

agrarszektor.hu
Már feladhatók a postára azok a kifizetési kérelmek, melyek a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzésének támogatására vonatkoznak. Az érintetteknek erre február 28-ig van lehetőségük.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

2011. február 1-28. között kifizetési kérelmet nyújthatnak be a gazdálkodók a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére nyújtandó támogatás kifizetésének igénylésére - olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.

Ennek alapján azok jogosultak támogatás kifizetést kérni, akik támogatási kérelemnek helyt adó, vagy részben helyt adó határozattal rendelkeznek. A kérelmet papír alapon, a lakóhely/székhely szerint illetékes MVH megyei kirendeltséghez kell postai úton eljuttatni.

Az MVH személyre szóló kérelemcsomagot postáz ki az ügyfelek részére. Ha valaki nem kap ilyen dokumentumcsomagot, akkor a kifizetési kérelmet az MVH közlemény 1.sz. mellékletét képező nyomtatványon (Főlap) nyújthatja be.

Amennyiben a névre szóló kérelmen nem szereplő, a támogatási feltételek és a jóváhagyó/részben jóváhagyó támogatási határozat alapján elfogadható egyed/törzsállomány után is szeretne az ügyfél kifizetést igényelni, akkor ezekre az állatokra/állományokra a 4. sz. mellékletet képező kiegészítő betétlapon nyújtható be kérelem a névre szóló kérelemmel egyidejűleg.

Az MVH a kérelem módosításaként kezeli a később - de benyújtási időszakon belül - beküldött, nem névre szóló kérelmeket. Erre a benyújtási határidőn belül van lehetőség, s az MVH az utolsóként benyújtott kérelmet veszi figyelembe.

Ha a kifizetési kérelem az aktuális állatállománynál kevesebb állatra vonatkozik, akkor ez az állomány csökkentésének minősül, az erre igénybe vett támogatás jogosulatlan. Ha a csökkentés után maradó állatállomány létszám nem éri el a minimálisan támogatható célprogramonkénti állatlétszámot, akkor a támogatásra jogosultat az érintett célprogramból kizárják és köteles a már igénybe vett támogatási összeget a szabályok szerint visszafizetni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?