Közel hatezer ügyfélnek 12,2 milliárd forintot utalt az MVH

agrarszektor.hu
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatás keretében februárban 5 992 ügyfélnek közel 12,2 milliárd forintot utalt át. A támogatás kifizetése, illetve az adatmódosítással, vis maiorral és helyszíni ellenőrzésekkel érintett kérelmek feldolgozása folyamatos.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az AKG intézkedések a mezőgazdaság által érintett fizikai és természeti környezet állapotának megőrzésére és javítására szolgálnak, ezzel is elősegítve a minőségi termékek előállítását. Az intézkedések öt, illetve tíz éves célprogramokban valósíthatók meg.

Kedvezőtlen adottságú területek (KAT) és Natura 2000 gyepterületek támogatására már 2010 decemberében elkezdődtek a kifizetések. Eddig a KAT keretében 5 064 ügyfél több mint 1,4 milliárd forintot, a Natura 2000 támogatásnál 3 956 gazdálkodó közel 985,2 millió forintot kapott meg. 

A KAT támogatás a kedvezőtlen adottságú területeken történő gazdálkodás eredményességének növelésére szolgál. A Natura 2000 területek olyan európai uniós szinten védett helyek, melyekre szigorú gazdálkodási előírások vonatkoznak. A támogatás ezen területek közül a gyepterületekre vonatkozó előírások betartásával járó többletkiadások kompenzációjára szolgál. Mindkét jogcímre minden évben, a területalapú támogatással egy időben lehet kifizetési kérelmet benyújtani.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?