Közel hatezer ügyfélnek 12,2 milliárd forintot utalt az MVH

agrarszektor.hu
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatás keretében februárban 5 992 ügyfélnek közel 12,2 milliárd forintot utalt át. A támogatás kifizetése, illetve az adatmódosítással, vis maiorral és helyszíni ellenőrzésekkel érintett kérelmek feldolgozása folyamatos.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az AKG intézkedések a mezőgazdaság által érintett fizikai és természeti környezet állapotának megőrzésére és javítására szolgálnak, ezzel is elősegítve a minőségi termékek előállítását. Az intézkedések öt, illetve tíz éves célprogramokban valósíthatók meg.

Kedvezőtlen adottságú területek (KAT) és Natura 2000 gyepterületek támogatására már 2010 decemberében elkezdődtek a kifizetések. Eddig a KAT keretében 5 064 ügyfél több mint 1,4 milliárd forintot, a Natura 2000 támogatásnál 3 956 gazdálkodó közel 985,2 millió forintot kapott meg. 

A KAT támogatás a kedvezőtlen adottságú területeken történő gazdálkodás eredményességének növelésére szolgál. A Natura 2000 területek olyan európai uniós szinten védett helyek, melyekre szigorú gazdálkodási előírások vonatkoznak. A támogatás ezen területek közül a gyepterületekre vonatkozó előírások betartásával járó többletkiadások kompenzációjára szolgál. Mindkét jogcímre minden évben, a területalapú támogatással egy időben lehet kifizetési kérelmet benyújtani.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?