Alig hiszik el az USDA-jelentést a befektetők

agrarszektor.hu
A tegnapi meglepő USDA-előrejelzés után a befektetők továbbra is úgy látják, hogy még csökkenni fog az amerikai gabonatermés, a Goldman Sachs is ennek a véleményének adott hangot tegnap délután. A mai napon a búzajelentésre figyelnek a befektetők.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

784,75 centen nyitott kedden reggel a kukorica határidős jegyzése, 2 dollárcenttel magasabban, mint amennyin hétfőn este zárt. Kedden kora délelőtt eddig egészen a 787,75-ös szintekig mentek el a jegyzések.

A búza szeptemberre szóló határidős jegyzése 857 centen nyitott kedden reggel, és 857,75 centen zárt hétfőn este. Kedden délelőtt a legmagasabb jegyzések 863,75 dollárcentig mentek el. A tegnapi kereskedés folyamán a búza árfolyama 3, míg a kukoricáé 2 százalékkal értékelődött le.

A szójabab novemberre szóló határidős jegyzése 1597,25 dollárcenten nyitott kedden reggel, 3,5 centtel alacsonyabban mint a hétfő esti zárója. Kedden délelőtt a szójabab legmagasabb jegyzése eddig 1609 dollárcent/véka volt.

A Goldman Sachs szakértői tegnap bejelentették, hogy az USDA pénteki jelentése még mindig túl rózsásan látja a helyzetet, és szerintük a gabonatermés további csökkenése várható.

"Az amerikai búza készletek ebben az évben eddig bővültek, jelenleg 54 millió vékával van több készleten, mint egy éve, ebből 44 millió a termésnek, 10 millió véka pedig az importnak köszönhető. Oroszországban 6 millió vékával csökkent a termés, Kazahsztánban 2 millióval. Globálisan 2 százalékos termés csökkenés van. A globális fogyasztás pedig 3,2 millióval nőtt, ez valamivel a várt szint alatt van, mondta az agrarszektor.hu-nak Länger Péter, a Solar Capital árutőzsdei kereskedője.

A legfrisebb adatok szerint a búzaimport 0,5 millióval nőtt az Európai Unióban, Dél-Koreában és Vietnámban, Izraelben és Brazíliában pedig 0,3 százalékkal. Az export az oroszoknál 4 millióval csökkent.

 

"Ma jön ki az USDA búza előrejelzése, ez részletesebb lesz, mint a pénteki USDA-elemzés, érdemes lesz rá odafigyelni. Amennyiben nem romlik tovább a termésszint, és nem lesz képes nagyobb ütemben növekedni a búza felhasználása, úgy könnyen előfordulhat, hogy innen éles trendfordító lesz megfigyelhető." - mondta Länger Péter.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?