Bige László cége a rendőrségi razziáról: miért nem telefonáltak?

agrarszektor.hu
Indokolatlanul nagyszámúnak tartja a Bige László befektető tulajdonában lévő Bige Holding Kft. azt a kétnapos intézkedést, amelynek során a készenléti rendőrség 250-300 fővel jelent meg a társaság szolnoki gyárában. A vállalat szerint a budapesti hatóságok a razzia helyett egy telefonhívással hozzájuthattak volna a keresett információkhoz.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Összesen 60-70 rendőr-, tűzoltó- és mentőautó, illetve egyéb hatósági jármű vonult fel csütörtökön a Bige Holding Kft. szolnoki gyáránál - derül ki a Bige László tulajdonában lévő holdinghoz tartozó Nitrogénművek Zrt. közleményéből. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályának kiemelt ügyek osztálya hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást. A gyanú szerint a bűntettet veszélyes hulladék elhelyezésével követhették el.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. A konferencián neves szakértők részvételével külön szekció foglalkozik azzal, milyen műtrágyaárakra és piaci trendekre számíthatnak a hazai termelők, illetve milyen új termékekkel és technológiákkal növelhetik műtrágyázásuk hatékonyságát. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!


A Bige Holding Kft. "indokolatlan nagyszámú" intézkedésnek tartja, hogy a nyomozóhatóság 250-300 fővel jelent meg a szolnoki gyárban, ahol négy gyáregységben műszakonként összesen 30 fő dolgozik. A cég tájékoztatása szerint a területen sátrakat építettek, drónokat használtak a szemle lefolytatásához és szemlebizottságokat állítottak fel. A bizottságok többsége ugyanakkor azt észlelte, hogy az elrendelt vizsgálatokat a szolnoki hatóságok és független akkreditált laborok a vállalatnál törvény szerint folyamatosan elvégezték, így a budapesti hatóságok egy telefonhívással is minden információhoz hozzájuthattak volna - fogalmaz a cég közleménye. 

MTI Fotó: Mészáros János

A közlemény szerint a társaság továbbra is törvényesen működik. Az érintett gyárban a termelés zavartalanul folyik tovább.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?