Újabb fejezetéhez érkezett a Bige-ügy: a rendőrség őrizetbe vette a műtrágyakirályt

Újabb fejezetéhez érkezett a Bige-ügy: a rendőrség őrizetbe vette a műtrágyakirályt

agrarszektor.hu
Gazdasági bűncselekmények gyanújával őrizetbe vették Bige Lászlót, az ország egyik leggazdagabb emberét, írta meg Telex. A nagyváradi születésű Bige László elsősorban műtrágyagyártásból szerezte vagyonát.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az ügyről egyelőre nincsenek hivatalos nyilvános információk, de a Telex értesülései szerint gazdasági ügyekről van szó. A portál úgy tudja, a kedd reggeli rajtaütés során házkutatás is történt, és a rendőrök bizonyítékokat is lefoglaltak.

A portál az értesüléseit ugyan több forrásból is ellenőrizte, de magát Bige Lászlót nem tudták elérni. A Telex kereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot is, előbbinél utóbbihoz irányítottak, de a cikk megjelenéséig az ottani sajtóügyelettől sem kaptak válaszokat a kérdéseikre.

A vállalkozó az egyik leggazdagabb magyar, ugyanakkor cégeinek, így legjelentősebb vállalatának, a péti Nitrogénművek Zrt.-nek jelentős adósságai is vannak. Bige László cégei (a Bige Holding) az elmúlt időszakban többször álltak rendőrségi és versenyhivatali vizsgálat alatt. Korábban az is megtörtént, hogy a rendőrség mintegy 300 rendőrrel vizsgálódott a csoport szolnoki üzemében. Az az ügy egy környezetvédelmi eset volt, ez a mostani azonban egy másik eljárásnak tűnik.

Címlapkép forrása: Wikimedia Commons

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03