Itt a lista: ők a magyar agrárium leggazdagabb emberei 2021-ben

agrarszektor.hu
Közel 490 milliárd forintos vagyonnal Mészáros Lőrinc vezeti a Forbes "Az 50 leggazdagabb magyar"-ról összeállított legfrissebb, 2021-es listáját. Második helyen Csányi Sándor áll több mint 467 milliárd forintos becsült vagyonával, akit a tizenegyedik helyen Bige László műtrágyamilliárdos követ. A 2021-es 50-es listára több, az agráriumban érdekelt vállalkozó, illetve annak családja is felkerült.

Mészáros Lőrinc vezeti a Forbes "Az 50 leggazdagabb magyar"-ról összeállított 2021-as listáját, 488,1 milliárd forintos becsült vagyonnal, ami "mindössze" néhány milliárd forinttal nőtt tavaly óta. A Mészáros Csoport a Takarék Mezőgazdasági Befektetési és Fejlesztési Magántőkealap és egy pénzügyi befektető bevonásával nyáron hozta létre az AgroLink Zrt. néven új, nyitott mezőgazdasági integrátori cégét, amely mezőgazdasági inputanyagok nagykereskedelmével, terményfelvásárlással és tudásmegosztással áll a gazdák rendelkezésére. A lista második helyén Csányi Sándor áll 467,9 milliárd forintos vagyonnal, aki amellett, hogy az OTP elnök-vezérigazgatója és számos agrárérdekeltséggel rendelkezik, ma mára Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kuratóriumának elnöke is. Csányi Sándorhoz egyébként több nagyobb, az agrárgazdaságban aktív cégcsoport köthető, ilyenek a Bonafarm Csoport, valamint a KITE Zrt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Habár a 2020-as kiemelkedően jó éve volt Bige Lászlónak, 2021 már elég sok kihívást tartogatott a 183,9 milliárd forintos vagyonnal a lista tizenegyedik helyét megszerző műtrágyamilliárdosnak. Kartellezés miatt az egész magyar műtrágyapiac súlyos büntetést kapott, Bige érdekeltségeire összesen 11 milliárd forint bírságot szabtak ki. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Huszonnegyedik helyen áll Bárány László és családja 62,1 milliárd forintos becsült vagyonnal, legismertebb érdekeltségeik a Master Good, és a még a koronavírus-járvány előtt felvásárolt Sága Zrt. A Bárány család egyébként négy generáció óta foglalkozik baromfitenyésztéssel, ma már 43 országba exportálnak. A lista huszonötödök helyén Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. ügyvezető-tulajdonosa áll 56,4 milliárd forintos vagyonnal. 2021 augusztusában adták át Baján az Axiál Kft. új, automatizált raktárát. Huszonhatodik helyen Szabó Miklós és családja állnak 54,1 milliárd forintos vagyonnal. A Tranzit Csoport 2018 óta francia többségi tulajdonban van, a cégcsoport ma évi kétmillió libát, tízmillió kacsát és tizenöt millió csirkét dolgoz fel. A huszonhetedik helyen Szatmári Zoltán és családja szerepelnek 52,3 milliárd forintos vagyonnal, akik a hazai malomiparban az egyik legfontosabb szereplők.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: MTI/Mohai Balázs

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?