Itt a legfrissebb lista: ők a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon

Itt a legfrissebb lista: ők a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon

agrarszektor.hu
Mészáros Lőrinc vezeti a leggazdagabb magyarok listáját 591,3 milliárd forintos becsült vagyonnal, őt követi Csányi Sándor 573,7 milliárd forintos becsült vagyonnal, aminek már több mint a felét az agrárium teszi ki. Mészáros Lőrinc becsült vagyona növekedésének egyik oka az Opus Global Nyrt., a tőzsdei cég ugyanis erős évet tudhat maga mögött, az emelkedésben komoly szerepe lehet a vállalat által megindított sajátrészvény-vásárlási programnak. A leggazdagabb magyarok listáján egyébként több agrárvállalkozó is szerepel, többek között Bárány László és családja, illetve Harsányi Zsolt.

Mészáros Lőrinc vezeti jelenleg a Forbes leggazdagabb magyarok listáját 591,3 milliárd forintos becsült vagyonnal. A képzeletbeli dobogó második helyén Csányi Sándor szerepel, akinek becsült vagyonának több mint a felét már az agrárium teszi ki. A Bonafarm csoport értékét 320,4 milliárd forintra becsülte a magazin még szeptemberben.

A leggazdagabb magyarok listáján több agrárvállalkozó is szerepel. Idén a 12. helyen találjuk Bige Lászlót, 161,6 milliárd forintos becsült vagyonnal, aki 2023 novemberében még azt nyilatkozta az Agrárszektornak, hogy hogy végleg bezár a Nitrogénművek, majd egy hétre rá már azt mondta, nyáron mégis újraindul a termelés. A 24. helyen Bárány László és családja szerepel 97,7 milliárd forintos becsült vagyonnal. A több mint száz éve csirketenyésztéssel foglalkozó Bárány család cége, a Master Good a hazai piacvezető a területén, többek között a McDonald's egyik európai beszállítója is. 25. helyen Harsányi Zsolt van 83 milliárd forintos becsült vagyonnal. Harsányi mezőgazdasági gépészmérnökként végzett Gödöllőn, az Axiál elődjét még 1991-ben alapította százezer forint törzstőkével.

EZ IS ÉRDEKELHET

A 32. helyen szerepel Szabó Miklós és családja 67 milliárd forintos becsült vagyonnal. A Tranzit csoport 2018 óta francia többségi tulajdonban van, a hetvenszázalékos tulajdonrész vételára 35-40 milliárd forint lehetett. A debreceni székhelyű baromfi-feldolgozó életét az utóbbi években az infláció, az elszálló energiaárak és a madárinfluenza is nehezítette. 36. helyen található Szatmári Zoltán és családja 61,5 milliárd forintos becsült vagyonnal. A Szatmári cégcsoport 2009-ben egészült ki a Jász-Föld Zrt.-vel, majd a Naszály tejjel és a Jásztejjel, a hírek szerint a malmok korszerűsítése és a mezőgazdasági érdekeltségek fejlesztése is napirenden van a vállalkozásnál.

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 30. 06:03