Magyar csirkét eszünk a McDonalds-ban is

Magyar csirkét eszünk a McDonald's-ban is

agrarszektor.hu
A Master Good a legnagyobb európai beszállítója az összes McDonald's étteremláncnak csirkehús alapanyagból - mondta Bárány László, a Master Good cégcsoport alapító-tulajdonosa. Hozzátette, a cégcsoport ma már a magyar csirkemennyiség 50 százalékát biztosítja, amelyet Kisvárdán vágnak le. A vezető többek között beszélt arról is, hogy a Sága megvásárlása volt az első akvizíciós vállalatbővítés a cég életében, és 4 év alatt 55 százalékkal tudták megnövelni előbbi termelését. Hangsúlyozta, a cégcsoportban a megkeresett jövedelem 99 százalékát ma is visszaforgatják a vállalkozásba. A Portfolio Csoport 2023-ban is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2023-ban a Portfolio Agrárgazdaságért Díjat Bárány László kapta.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

1978-ban kerültem Kisvárdára, ahol 10 évet dolgoztam, majd bekerültem a szakma turbulens felhajtóerejébe akkor, amikor a hazai agrár-élelmiszeripar igen magas szinten produkált egész Európában

- tudta meg lapunk Bárány Lászlótól, aki 2023-ban megkapta a Portfolio Agrárgazdaságért Díjat. Ahogy az Agrárszektornak elmondta, a Master Good cégcsoport ma már 3500 munkavállalóval, a magyar csirkemennyiség 50 százalékát biztosítja, amelyet Kisvárdán vágnak le. Hangsúlyozta, nem véletlen az, hogy a vállalat a legnagyobb európai beszállítója az összes McDonald's étteremláncnak csirkehús alapanyagból. Ma már két fia is vezetői pozíciót tölt be a cégnél, ifjabbik Bárány László irányítja a teljes élelmiszeripart, Bárány Péter pedig a teljes agrártermelést, míg ő maga, Bárány László a beruházások előkészítéséért, szakmai ellenőrzéséért és irányításáért felel.

A vezető lapunknak beszélt arról is, hogy a Sága megvásárlásra a cég életének egyik legjobb döntése volt. Közölte, ez volt az első akvizíciós vállalatbővítés a cég életében, és 4 év alatt 55 százalékkal tudták megnövelni a Sága termelését. Ahogy említette, a magyar piac kicsi, a Master Good cégcsoport emiatt is az árbevételének 72 százalékát exportból szerzi be.

EZ IS ÉRDEKELHET

Bárány László kitért arra is, hogy a cégcsoportuk az egyetlen Európában, ahol a körforgásos gazdaság nemcsak mint egy elképzelés, hanem mint működő rendszer is jelen van. Náluk ugyanis a tenyésztés, a keltetés, a takarmánygyártás, a takarmány-alapanyagok beszerzése, a csirkehizlalás, valamint a feldolgozás is mind-mind egy integrált rendszer részét képezi.

A sikert sokféle módon mérik, valaki leragad a hagyományos, klasszikus értelemben vett, a pénz, mint egy értékmérő felfogásnál, én azonban ezzel nem számolok. Nálunk a megkeresett jövedelem 99 százalékát ma is visszaforgatjuk a vállalkozásba.

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?