Szereted a gabonapelyhet? Nem semmi, ami kiderült róla
A gabonafélék fogyasztása kiemelkedő szerepet játszik az egészségtudatos táplálkozásban.
A gabonafélék fogyasztása kiemelkedő szerepet játszik az egészségtudatos táplálkozásban.
Az Agrárkamara mindenkit arra biztat az élelmiszeriparban, hogy valósítsa meg a tervezett beruházásait.
A cégek kitartó utómunkája, a trendekhez igazodó innováció és a tudatos márkaépítés dönt majd a következő években.
A Nébih ellenőrei a téli ünnepi időszakot megelőzően egy édesipari termékeket előállító létesítményben tartottak ellenőrzést.
Az eszköz célja, hogy átláthatóvá tegye a korábbi visszaéléseket, és lehetőséget adjon az élelmiszer-biztonsági kockázatok elemzésére és előrejelzésére.
Az élelmiszeripari innováció és a fogyasztói elvárások folyamatos változása új lehetőségeket teremt a növényi alapú, természetes összetevők alkalmazására.
Lezárult a Nébih országos téli élelmiszerlánc-ellenőrzésének első szakasza, érdekes eredmények születtek.
Az élelmiszeripar és a gasztronómia folyamatosan változik, és ezzel együtt nő a kereslet az eredeti alapanyagokat helyettesítő termékek iránt.
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) kiadta legfrissebb jelentését az élelmiszer-alapanyagok világpiaci mutatójáról.
A kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 3,1, az előző havit 0,5 százalékkal haladta meg az év tizedik hónapjában.
A szakértők szerint a hazai élelmiszeripari vállalatok nemzetközi versenyképességének egyik fő akadálya a túlzottan széles termékskála.
A szakemberek kimondták: a magyar agráriumnak hosszú távon exportcentrikusnak kell lennie.
December 3-án elkezdődött Siófokon a Portfolio Csoport Agrárszektor 2025 Konferenciájának első napja.
Az élelmiszer-pazarlás csökkentése és a vízgazdálkodás fejlesztése kulcsszerepet játszik a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak mérséklésében.
A magyar élelmiszeripar jövedelmezősége és termelékenysége továbbra is elmarad az uniós átlagtól.
A hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar 2030-ra Európa dobogósa lesz az agrárminiszter szerint
A finompéksütemények fogyasztása jelentősen növekszik Magyarországon, miközben a kenyérfogyasztás csökken.
A kormány kiemelt stratégiájának része a hazai élelmiszeripar modernizációja és versenyképességének erősítése.
A tervezett beruházások nemcsak az agrofood szektornak adnak komoly lendületet, hanem a nemzetgazdaságnak is.
A pályázók pontosan értik, hogy most van itt a beruházások ideje, mert kérdéses, hogy lesz-e még ilyen lehetőség - mondta el az OTP agrárszakembere az Alapvetés podcastban.

Az év egyértelműen leglesújtóbb eseménye a ragadós száj- és körömfájás vírus volt, ami óriási pusztítást okozott.
Szinte biztosra vehető, hogy lesz aszály, lesz fagy, és várhatók özönvízszerű esőzések is.
Az idei karácsonyi szezonban is tavalyihoz hasonló árszinten kapható az élő hal és a feldolgozott termékek Magyarországon.
Míg Európa nagy almatermelő országai jó évet zártak idén, a magyar almatermés sose volt még olyan alacsony, mint 2025-ben.
2025 kihívásokkal teli időszak volt mind a bankszektor, mind pedig az agrárium számára, és egyelőre nem látszik, hogy a közeljövő egyszerűbb lenne.
A farokrágás gyakori probléma a sertéstartó gazdaságokban.Jó tudni, hogy a farokrágás kiváltó okainak megszüntetésével jó eséllyel megelőzhető a farokrágás kialakulása.
A napraforgó kifejezetten az az olajipari növényünk, ahol határozottan elválik egymástól a vegetatív és generatív szakasz.
Mindig öröm számunkra, ha egy újonnan bevezetett hibridünkkel sikert és kiváló termést érnek el termelőink. Külön jutalom, ha ezt a független kísérleti eredmények is alátámasztják.
A kukoricatermesztés ma már egyre szélsőségesebb környezeti feltételek között zajlik, ezért a gazdálkodók számára felértékelődnek azok a hibridek, amelyek minden évjáratban stabil teljesítményt, jó stressztűrést és megbízható alkalmazkodóképességet nyújtanak.