Ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon: itt a legfrissebb lista

Ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon: itt a legfrissebb lista

agrarszektor.hu
Idén 22. alkalommal jelent meg a 100 leggazdagabb magyar listája, amelynek az élén nem egy, de két agrárérdekeltségekkel is rendelkező személy is szerepel. Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor mögött némileg lemaradva, de azért Bige Lászlónak sikerült bekerülnie az első tízbe. A listából az is kiderül, hogy mennyivel gyarapodott ezen személyek vagyona az elmúlt egy évben.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ismét kiadták a száz leggazdagabb magyart összegyűjtő listát, és nem meglepő módon idén is három agrárérdekeltségekkel rendelkező személy található a lista az első tíz helyezettje között. Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor már jó ideje küzdenek a "Leggazdagabb Magyar" címért, és bár a Forbes tavaly decemberi becslése szerint az OTP elnök-vezérigazgatója megelőzte a Mészáros Csoport vezetőjét, ez mostanra megfordulni látszik.

A Szakonyi Péter által jegyzett listán az első helyet Mészáros Lőrinc szerezte meg, akinek becsült vagyona elérte a 660 milliárd forintot. A számítások szerint a felcsúti üzletember vagyona egy év alatt 38%-kal mintegy 180 milliárd forinttal gyarapodott. A Mészáros Csoport egyik fontos vállalkozása a Talentis Agro Zrt., amely az agrárportfólió számos vállalatát és cégcsoportját fogja össze holdingszerűen, és folyamatosan terjeszkedik. A holdingon belül megtalálható borászat, malomipar, de jelentősebb baromfiállomány is.

Második helyen végzett, 610 milliárd forintos becsült vagyonnal Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor régóta aktív szereplő az agráriumban, ő nevéhez köthető több nagyobb cégcsoport is, mint például a KITE Zrt. vagy a Bonafarm Csoport. Az OTP elnök-vezérigazgatója vagyona az elmúlt egy évben 45%-kal, 190 milliárd forinttal nőtt.

Bige László is stabil tagja a top10-nek, a leggyakrabban csak műtrágyakirályként aposztrofált vállalkozót idén a 8. helyre kvalifikálta 233 milliárd forintra becsült vagyona. Bár tavaly az elszálló energiaárak rendesen megviselték a műtrágyapiacot, mi több, kétszer is le kellett állni a gyártással, a péti Nitrogénművek így is rekordot hozott: a kiadvány szerint Bige László vagyona 32 milliárd forinttal, vagyis mintegy 16%-kal gyarapodott egy év alatt.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?