Ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon: itt a legfrissebb lista

Ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon: itt a legfrissebb lista

agrarszektor.hu
Idén 22. alkalommal jelent meg a 100 leggazdagabb magyar listája, amelynek az élén nem egy, de két agrárérdekeltségekkel is rendelkező személy is szerepel. Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor mögött némileg lemaradva, de azért Bige Lászlónak sikerült bekerülnie az első tízbe. A listából az is kiderül, hogy mennyivel gyarapodott ezen személyek vagyona az elmúlt egy évben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ismét kiadták a száz leggazdagabb magyart összegyűjtő listát, és nem meglepő módon idén is három agrárérdekeltségekkel rendelkező személy található a lista az első tíz helyezettje között. Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor már jó ideje küzdenek a "Leggazdagabb Magyar" címért, és bár a Forbes tavaly decemberi becslése szerint az OTP elnök-vezérigazgatója megelőzte a Mészáros Csoport vezetőjét, ez mostanra megfordulni látszik.

A Szakonyi Péter által jegyzett listán az első helyet Mészáros Lőrinc szerezte meg, akinek becsült vagyona elérte a 660 milliárd forintot. A számítások szerint a felcsúti üzletember vagyona egy év alatt 38%-kal mintegy 180 milliárd forinttal gyarapodott. A Mészáros Csoport egyik fontos vállalkozása a Talentis Agro Zrt., amely az agrárportfólió számos vállalatát és cégcsoportját fogja össze holdingszerűen, és folyamatosan terjeszkedik. A holdingon belül megtalálható borászat, malomipar, de jelentősebb baromfiállomány is.

Második helyen végzett, 610 milliárd forintos becsült vagyonnal Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor régóta aktív szereplő az agráriumban, ő nevéhez köthető több nagyobb cégcsoport is, mint például a KITE Zrt. vagy a Bonafarm Csoport. Az OTP elnök-vezérigazgatója vagyona az elmúlt egy évben 45%-kal, 190 milliárd forinttal nőtt.

Bige László is stabil tagja a top10-nek, a leggyakrabban csak műtrágyakirályként aposztrofált vállalkozót idén a 8. helyre kvalifikálta 233 milliárd forintra becsült vagyona. Bár tavaly az elszálló energiaárak rendesen megviselték a műtrágyapiacot, mi több, kétszer is le kellett állni a gyártással, a péti Nitrogénművek így is rekordot hozott: a kiadvány szerint Bige László vagyona 32 milliárd forinttal, vagyis mintegy 16%-kal gyarapodott egy év alatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?