Ezek most a legértékesebb magyar agrárcégek: itt a friss lista

Ezek most a legértékesebb magyar agrárcégek: itt a friss lista

agrarszektor.hu
A 408 milliárd forintra értékelt MPF Holding, a 361 milliárdos Docler Holding és az állattenyésztésben, húskészítmény- és tejtermékgyártásban, takarmánygyártásban, borászatban is érdekelt, budapesti székhelyű vállalatcsoport, a 320 milliárd forintra becsült Bonafarm Csoport lett a három legértékesebb magyar cég a Forbes friss százas listáján. A top 100-as listára a Nitrogénművek csoport is felkerült a maga 147,9 milliárd forintjával.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Forbes már hetedik alkalommal állította össze a magyar tulajdonban lévő legértékesebb cégek listáját, a Magyar100-at. Az első tíz helyre az alábbiak kerültek:

  1. MPF Holding (408,3 milliárd forint). A gépiparban, iparcikk-nagykereskedelemben, ipari befektetésekben érdekelt, svájci székhelyű cég Felcsuti Zsolt és családja érdekeltségébe tartozik.
  2. Docler Holding (361,2 milliárd forint). A streamingszolgáltatásban, IT-ban, befektetésekben és sportban érdekelt, luxemburgi és budapesti székhelyű cég Gattyán György érdekeltsége.
  3. Bonafarm Csoport (320,4 milliárd forint). Az állattenyésztésben, húskészítmény- és tejtermékgyártásban, takarmánygyártásban, borászatban is érdekelt, budapesti székhelyű vállalatcsoport Csányi Sándor agrárbirodalma. A Forbes e cégcsoportba sorolta a következő cégeket: Bonafarm Zrt., Pick Szeged, Bábolna Takarmány, Sole-Mizo, Csányi Pincészet, Hungerit Zrt., MCS Vágóhíd Zrt., valamint a KITE Zrt. mint stratégiai partner.
  4. Videoton Holding Zrt. (257,7 milliárd forint). A szerződéses gyártásban, elektronikai és végszerelésben, ingatlankezelésben utazó, székesfehérvári székhelyű vállalat Széles Gábor, Lakatos Péter és Sinkó Ottó tulajdonában van.
  5. Dayton-Invest Kft. (Wing Holding, 253,7 milliárd forint). Az ingatlanfejlesztésben, ingatlanbefektetésben és ingatlanbérbeadásban érdekelt cég Budapesten van, de Lengyelországban és Németországban is piacra lépett már, Veres Tibor érdekeltségébe tartozik.
  6. Semilab (Flexpert Kft., 206,1 milliárd forint). Mérőműszerek, elektronikai alkatrészek és optikai eszközök fejlesztése, gyártása, kereskedelme tartozik a budapesti székhelyű cég profiljába, amelyet fizikusok alapítottak, és jórészt most is ők irányítanak.
  7. Duna csoport (Duna Aszfalt Zrt., 168 milliárd forint). A mélyépítéssel, autópálya-, út-, közmű- és hídépítéssel foglalkozó tiszakécskei székhelyű cégcsoport Szíjj László érdekeltségébe tartozik.
  8. Gránit Pólus csoport (154,2 milliárd forint). Az ingatlanfejlesztéssel és -üzemeltetéssel foglalkozó cégcsoport Demján Sándor örököseinek az érdekeltsége a ciprusi bejegyzésű Quintana Investmentsen keresztül.
  9. Nitrogénművek csoport (Nitrogénművek Zrt., NZRT. Trade, Genezis Trans, 147,9 milliárd forint). A Bige László nevével fémjelzett cégcsoport székhelye Pétfürdőn és Nyíregyházán található.
  10. Market Építő Zrt. (127,6 milliárd forint). Az építőipari beruházásokban érdekelt budapesti székhelyű cég Garancsi István és Scheer Sándor érdekeltsége.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?