Ezek most a legértékesebb magyar agrárcégek: itt a friss lista

Ezek most a legértékesebb magyar agrárcégek: itt a friss lista

agrarszektor.hu
A 408 milliárd forintra értékelt MPF Holding, a 361 milliárdos Docler Holding és az állattenyésztésben, húskészítmény- és tejtermékgyártásban, takarmánygyártásban, borászatban is érdekelt, budapesti székhelyű vállalatcsoport, a 320 milliárd forintra becsült Bonafarm Csoport lett a három legértékesebb magyar cég a Forbes friss százas listáján. A top 100-as listára a Nitrogénművek csoport is felkerült a maga 147,9 milliárd forintjával.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Forbes már hetedik alkalommal állította össze a magyar tulajdonban lévő legértékesebb cégek listáját, a Magyar100-at. Az első tíz helyre az alábbiak kerültek:

  1. MPF Holding (408,3 milliárd forint). A gépiparban, iparcikk-nagykereskedelemben, ipari befektetésekben érdekelt, svájci székhelyű cég Felcsuti Zsolt és családja érdekeltségébe tartozik.
  2. Docler Holding (361,2 milliárd forint). A streamingszolgáltatásban, IT-ban, befektetésekben és sportban érdekelt, luxemburgi és budapesti székhelyű cég Gattyán György érdekeltsége.
  3. Bonafarm Csoport (320,4 milliárd forint). Az állattenyésztésben, húskészítmény- és tejtermékgyártásban, takarmánygyártásban, borászatban is érdekelt, budapesti székhelyű vállalatcsoport Csányi Sándor agrárbirodalma. A Forbes e cégcsoportba sorolta a következő cégeket: Bonafarm Zrt., Pick Szeged, Bábolna Takarmány, Sole-Mizo, Csányi Pincészet, Hungerit Zrt., MCS Vágóhíd Zrt., valamint a KITE Zrt. mint stratégiai partner.
  4. Videoton Holding Zrt. (257,7 milliárd forint). A szerződéses gyártásban, elektronikai és végszerelésben, ingatlankezelésben utazó, székesfehérvári székhelyű vállalat Széles Gábor, Lakatos Péter és Sinkó Ottó tulajdonában van.
  5. Dayton-Invest Kft. (Wing Holding, 253,7 milliárd forint). Az ingatlanfejlesztésben, ingatlanbefektetésben és ingatlanbérbeadásban érdekelt cég Budapesten van, de Lengyelországban és Németországban is piacra lépett már, Veres Tibor érdekeltségébe tartozik.
  6. Semilab (Flexpert Kft., 206,1 milliárd forint). Mérőműszerek, elektronikai alkatrészek és optikai eszközök fejlesztése, gyártása, kereskedelme tartozik a budapesti székhelyű cég profiljába, amelyet fizikusok alapítottak, és jórészt most is ők irányítanak.
  7. Duna csoport (Duna Aszfalt Zrt., 168 milliárd forint). A mélyépítéssel, autópálya-, út-, közmű- és hídépítéssel foglalkozó tiszakécskei székhelyű cégcsoport Szíjj László érdekeltségébe tartozik.
  8. Gránit Pólus csoport (154,2 milliárd forint). Az ingatlanfejlesztéssel és -üzemeltetéssel foglalkozó cégcsoport Demján Sándor örököseinek az érdekeltsége a ciprusi bejegyzésű Quintana Investmentsen keresztül.
  9. Nitrogénművek csoport (Nitrogénművek Zrt., NZRT. Trade, Genezis Trans, 147,9 milliárd forint). A Bige László nevével fémjelzett cégcsoport székhelye Pétfürdőn és Nyíregyházán található.
  10. Market Építő Zrt. (127,6 milliárd forint). Az építőipari beruházásokban érdekelt budapesti székhelyű cég Garancsi István és Scheer Sándor érdekeltsége.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 21. 05:58
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06