Ezek most a legértékesebb családi cégek a magyar agráriumban: itt a lista

Ezek most a legértékesebb családi cégek a magyar agráriumban: itt a lista

agrarszektor.hu
Ismét elkészült a legértékesebb családi cégek listája Magyarországon, két év kihagyás után ismét a Mészáros csoport került az élre. Az agráriumban érdekelt vállalatok közül 3. helyen található a Bonafarm csoport, 6. a Nitrogénművek csoport, 10. helyen szerepel a Master Good csoport, a 11. pedig az Axiál Kft. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Mészáros csoport került az első helyre a legértékesebb családi cégek listáján, amelyet ismét elkészített a Forbes. A cég értékét 526,1 milliárd forintra becsülték, amely jókora növekedést jelent a tavalyi 355,7 milliárd forint után. Az agrárium szempontjából fontos és érdekelt cégek közül a Csányi Sándorhoz köthető Bonafarm csoport lett a 3. a listán 320,4 milliárd forintos becsült értékkel. Mint írja a lap, összességében javult az élelmiszeripar jövedelmezősége 2022-ben, és ez a Bonafarmnál sem volt másképp, az anyacég EBITDA-ja 19,9 milliárdról 31,6 milliárd forintra nőtt.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Bige család érdekeltségébe tartozó Nitrogénművek csoport a 6. legértékesebb családi cég hazánkban 147,9 milliárd forintos becsült értékkel. A 2021-es veszteséges év után a cég talpra állt, az előző évi tizenegymilliárd forintos mínusz után 2022-ben már 31,5 milliárd forint adózott eredményt könyvelhetett el a cég. 10. helyen a Bárány család Master Good-ja végzett 96,5 milliárd forintos becsült értékkel. A Harsányi Zsolt által alapított és tulajdonolt Axiál Kft. a 11. 75,7 milliárd forintos becsült értékkel.

14. helyen szerepel a listán a Szatmári csoport 56,9 milliárd forintos becsült értékkel. Habár a cég elsősorban épületgépészeti és fürdőszoba-szakáruházairól ismert, és a cégcsoport értékének oroszlánrészét a Szatmári Kft. adja, az elmúlt egy év növekedését nem ez, hanem a tejipari érdekeltségek okozták. A Kenyeres testvérekhez köthető Mogyi Kft. szerepel a 18. helyen 36 milliárdos becsült értékkel. A cég tavaly jelentette be, hogy bajai telephelyükön új napraforgómag-pirító és -csomagoló üzemet építenek.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03