Letöltendőt kér az ügyészség Bige Lászlóra

Letöltendőt kér az ügyészség Bige Lászlóra

agrarszektor.hu
Letöltendő börtönbüntetés kiszabását kéri Bige Lászlóra a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség – írja a 24.hu a Magyar Nemzetre hivatkozva. Az okirat-hamisítással és vesztegetéssel vádolt vegyipari vállalkozót április végén első fokon a Nyíregyházi Törvényszék már egyszer felmentette a vádak alól.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

A 2020-as vádirat szerint Bige 2009-ben megállapodott egy vállalkozóval, hogy több ezer tonna műtrágyát ad át neki, és a forgalmazó azt a piaci ár alatt, részben számla nélkül eladja, az összeget pedig átadja Bige Lászlónak. Cserébe vállalta, hogy a vállalkozónál letétbe helyezett terméket később minőségi kifogásra hivatkozva leértékeli, így a forgalmazó is haszonhoz juthat.

Fellebbezés a felmentés után

Az ügyészség a Nyíregyházi Törvényszék áprilisi felmentő ítélete után rögtön jelezte, hogy fellebbezni készül. A közelmúltban elkészült írásos fellebbezésben a megyei főügyészség azt indítványozta, hogy a Debreceni Ítélőtábla változtassa meg az ítéletet, és állapítsa meg a vádlott bűnösségét, továbbá szabjon ki rá letöltendő börtönbüntetést.

A fellebbezés kérdésében a végső döntést a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség fogja meghozni. A kormányközeli lap úgy tudja, az ezzel kapcsolatos indítványt még nem nyújtották be a bírósághoz.

2021 októberében azzal vádolták meg őt és öt munkatársát, hogy kétmilliárd forinttal megkárosították a műtrágyakirály saját cégét. Ez az eljárás jelenleg tárgyalási szakban van a Nyíregyházi Törvényszéken.

Fotó: MTI / Balázs Attila

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?