Nagy fordulat állt be Bige László ügyében: komoly döntést hozott a törvényszék

Nagy fordulat állt be Bige László ügyében: komoly döntést hozott a törvényszék

agrarszektor.hu
Felmentették első fokon Bige László műtrágyakirályt április 25-én a Nyíregyházi Törvényszéken. A magyar milliárdosnak kedden délelőtt 10 órakor kezdődött a pere, amelyet a vesztegetési és okirathamisítási ügyében tartottak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Április 25-én, kedden délelőtt 10 órakor tartották a magyar milliárdos, Bige László vesztegetési és okirathamisítási ügyében a tárgyalást a Nyíregyházi Törvényszéken. A műtrágyakirályt, aki állítása szerint nem követett el semmilyen bűncselekményt, most első fokon felmentették a vádak alól - írja a Blikk.

A vádirat szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség 135 millió forintos vesztegetéssel vádolja Bige Lászlót, aki a 2009-es év végén üzleti kapcsolatba került a cége termékének értékesítésével foglalkozó társaság vezetőjével, és felajánlotta neki, hogy nagy mennyiségű, valótlanul leértékelt műtrágyát ad át részére, amelyet a saját vevőkörének így haszonnal tud tovább értékesíteni, részben számla nélkül. Az ajánlat arról is szólt, hogy a számla nélküli értékesítésből befolyt összegeket a férfi mindezért cserébe átadja Bigének. A megállapodás alapján több ezer tonnányi, valótlanul leértékelt műtrágya került a vállalkozóhoz, aki a vevői részére azt haszonnal értékesítette. Az irreálisan leértékelt terméket a vállalkozó által kijelölt cégek vehették meg, majd ezt követően azt többségében úgy értékesítették a végfelhasználóknak, mintha nem minőséghibás termékről lenne szó, tehát jóval magasabb áron a beszerzési árhoz képest. A vád szerint Bigéék öt éven át, 2011 és 2016 között jártak el így.

FRISSÍTÉS: Az MTI-ben megjelent közlemény szerint a tárgyaláson a vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet. Az ügyészség azonban a bűnösség megállapítása miatt fellebbezett, ezért az ügy a Debreceni Ítélőtáblán fog folytatódni.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Balázs Attila

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?