Nagy fordulat állt be Bige László ügyében: komoly döntést hozott a törvényszék

Nagy fordulat állt be Bige László ügyében: komoly döntést hozott a törvényszék

agrarszektor.hu
Felmentették első fokon Bige László műtrágyakirályt április 25-én a Nyíregyházi Törvényszéken. A magyar milliárdosnak kedden délelőtt 10 órakor kezdődött a pere, amelyet a vesztegetési és okirathamisítási ügyében tartottak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Április 25-én, kedden délelőtt 10 órakor tartották a magyar milliárdos, Bige László vesztegetési és okirathamisítási ügyében a tárgyalást a Nyíregyházi Törvényszéken. A műtrágyakirályt, aki állítása szerint nem követett el semmilyen bűncselekményt, most első fokon felmentették a vádak alól - írja a Blikk.

A vádirat szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség 135 millió forintos vesztegetéssel vádolja Bige Lászlót, aki a 2009-es év végén üzleti kapcsolatba került a cége termékének értékesítésével foglalkozó társaság vezetőjével, és felajánlotta neki, hogy nagy mennyiségű, valótlanul leértékelt műtrágyát ad át részére, amelyet a saját vevőkörének így haszonnal tud tovább értékesíteni, részben számla nélkül. Az ajánlat arról is szólt, hogy a számla nélküli értékesítésből befolyt összegeket a férfi mindezért cserébe átadja Bigének. A megállapodás alapján több ezer tonnányi, valótlanul leértékelt műtrágya került a vállalkozóhoz, aki a vevői részére azt haszonnal értékesítette. Az irreálisan leértékelt terméket a vállalkozó által kijelölt cégek vehették meg, majd ezt követően azt többségében úgy értékesítették a végfelhasználóknak, mintha nem minőséghibás termékről lenne szó, tehát jóval magasabb áron a beszerzési árhoz képest. A vád szerint Bigéék öt éven át, 2011 és 2016 között jártak el így.

FRISSÍTÉS: Az MTI-ben megjelent közlemény szerint a tárgyaláson a vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet. Az ügyészség azonban a bűnösség megállapítása miatt fellebbezett, ezért az ügy a Debreceni Ítélőtáblán fog folytatódni.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Balázs Attila

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?