Megszólalt Bige László: nevetséges és komolytalan a vesztegetési vád

agrarszektor.hu
Bige László szerint nevetséges és megalapozatlan a vesztegetési vád, amelyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség emelt ellene. Az ügyészség üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolja a műtrágyakirályt, aki a vádirat szerint még 2010-ben manipulált az általa gyártott termék eladása során, és ezért 135 millió forintot kért és kapott cége ügyfelétől.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Ahogy azt az Agrárszektor korábban megírta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolja Bige Lászlót, mivel a vádirat szerint manipulált az általa gyártott termék eladása során, amiért 135 millió forintot kért és kapott cége ügyfelétől. Az ügyészség szerint Bige megállapodott egy vállalkozóval abban, hogy több ezer tonna terméket ad át neki, a forgalmazó azt a piaci árnál olcsóbban, részben számla nélkül értékesíti, az összeget pedig átadja a milliárdosnak. Aki cserében vállalta, hogy a vállalkozónál letétbe helyezett terméket később minőségi kifogásra hivatkozva leértékeli, így a forgalmazó is haszonhoz juthat. Mindez 2010-ben történt, amikor az ügyészség szerint a terméket készpénzért, számla nélkül értékesítő vállalkozó 135 millió forintot csorgatott vissza Bigének, amivel saját cégének nem számolt el. Az ügyészség vagyonelkobzást indítványozott a vesztegetési pénzre, emellett börtönbüntetést kér a milliárdosra.

EZ IS ÉRDEKELHET

A vádakra Bige László közleményben reagált. Ebben felidézi, hogy szerinte üzleti ellenfelei állnak a személye és a Bige Holding ellen irányuló támadások mögött. Bige László az ellene emelt vesztegetési vádat nevetségesnek, komolytalannak és megalapozatlannak nevezte, véleménye szerint pedig ez is része annak az összefüggő támadásnak, ami folyik ellenük.

A műtrágyakirály a közleményben kitért arra is, hogy a szolnoki vegyiüzem elleni hatósági fellépéstől kezdve - amelyet a Bige Holding Kereskedelmi és Termelő Kft. működtet - a szintén a cégcsoportba tartozó NZrt. Trade Kft. is a hatóságok célkeresztjébe került. Utóbbi kapcsán a vád kezdetben sikkasztás volt, ami később hűtlen kezelésre változott. Folyamatban van továbbá egy versenyhivatali eljárás a hazai műtrágyaszektor szerződési és értékesítési gyakorlatáról 2011 óta, amelyben a Bige László érdekeltségében lévő gazdasági társaságok az érintettek.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Balázs Attila

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?